Мени

Одржана воведна средба со грантисти од третиот циклус од грантовата шема на ACTION SEE од Северна Македонија

На 09 јули 2019 година беше одржана воведна средба со претставници на грантисти од третиот циклус од грантовата шема на ACTION SEE од Северна Македонија. Целта на воведната средба беше грантистите подобро да се запознаат со процедурите во врска со спроведувањето на нивните грантови, но и да имаат можност за запознавање, размена на ...

Трет циклус од шемата за грантови – доделени грантови на граѓански организации од Западен Балкан

На осум граѓански организации од пет земји: Босна и Херцеговина, Косово, Црна Гора, Северна Македонија и Србија им беа доделени грантови за спроведување на петмесечни проекти. Овие грантови ќе се фокусираат на решавање на ургентните локални и национални проблеми во претстојниот период со цел да се унапреди доброто владеење и ...

Прв состанок на работната група за изготвување на Стратегија за транспарентност

На 10.06.2019 во просториите на Владата на Република Северна Македонија, се одржа првиот состанок на работната група за изготвување на Стратегија за транспарентност на кој беа поканети организации кои дејствуваат во ова поле и можат да ја понудат својата експертиза меѓу кои беа и Фондацијата за интернет и општество Метаморфозис ...

Во Тирана се одржува конференција “Соочување со фактите на Балканот и пошироко” на која учествува и “Метаморфозис”

Почнувајќи од вчера, па до петок, Фондацијата за општество и интернет “Метаморфозис”, ќе биде дел од меѓународната конференција за верификација на фактите и борба против погрешното информирање – дезинформирањето “Facing the facts in the Balkans and beyond” (“Соочување со фактите на Балканот и во пошироко“), пишува „Порталб.мк.“ Во првата ...