Мени

Прв состанок на работната група за изготвување на Стратегија за транспарентност

На 10.06.2019 во просториите на Владата на Република Северна Македонија, се одржа првиот состанок на работната група за изготвување на Стратегија за транспарентност на кој беа поканети организации кои дејствуваат во ова поле и можат да ја понудат својата експертиза меѓу кои беа и Фондацијата за интернет и општество Метаморфозис ...

Во Тирана се одржува конференција “Соочување со фактите на Балканот и пошироко” на која учествува и “Метаморфозис”

Почнувајќи од вчера, па до петок, Фондацијата за општество и интернет “Метаморфозис”, ќе биде дел од меѓународната конференција за верификација на фактите и борба против погрешното информирање – дезинформирањето “Facing the facts in the Balkans and beyond” (“Соочување со фактите на Балканот и во пошироко“), пишува „Порталб.мк.“ Во првата ...

Покана за учество на информативни сесии за конкурсот од Програмата за мали грантови на КриТинк

Фондацијата за интернет и општество „Метаморфозис“ и „Евротинк – Центар за европски стратегии“ се обраќаат до заинтересираните локални граѓански организации и медиуми со покана за учество на информативни сесии во врска со Програмата за мали грантови во рамките на проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска ...

Барање за апликации – Грантови за граѓански организации во рамки на проектот КриТинк

Проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност – КриТинк“ објавува: Повик за поддршка на локални граѓански организации Рок за поднесување: 15 јули 2019 г.   Проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност – КриТинк“ кој го спроведува Фондацијата „Метаморфозис“ во партнерство со ...