Мени

Неверојатно зголемување на интернет пенетрацијата во Словачка

Портпаролот на словачкиот Телеком гордо објави дека бројот на интернет корисниците во Словачка минатата година се зголемил за неверојатни 86% и сега изнесува 2,4 милиони корисници
        Портпаролот на словачкиот Телеком гордо објави дека бројот на интернет корисниците во Словачка минатата година се зголемил за неверојатни 86% и сега изнесува 2,4 милиони корисници. Минатата година бројот на индивидуални интернет корисници повеќе од двојно се зголемил и сега изнесува 387 илјади. Најзастапен е дајл-ап пристапот и тоа 52%, 25% од корисниците се поврзуваат преку своите мобилни телефони, 12% користат АДСЛ, 6% кабелски интернет, а 5% користат други начини на поврзување.

Поврзани натписи