Мени
CD_cover_Predna_ok

ЦД „Заврши си работа!“ за одбележување на Денот на слободниот софтвер

По повод Денот на слободниот софтвер - 16 септември, Фондацијата „Метаморфозис“ подготви ЦД со слободен софтвер под наслов „Заврши си работа!“

Повеќе
Maraton2006

Преведени скоро 40% од помошта на Опен Офис

За време на маратонот десет волонтерски тимови составени од преведувачи и информатичари преведоа околу 5 000 низи од помошта на Опен Офис. Моментално се преведени скоро 40% од помошта

Повеќе

Улогата на земјите во развој во процесот на ССИО

Улогата на земјите во развој во процесот на ССИО беше тема на една трибина која се одржа во рамките на конференцијата „Компјутери, слобода и приватност 2006“ што се одржа во Вашингтон од 2 до 5 мај

Повеќе

СЕЕИТА конференција и отворени денови на МАСИТ

На конференцијата ќе биде презентиран извештајот „Анализа на јазот во имплементацијата на е-владеење во регионот на Западен Балкан“ изработен од експертите Марјан Гушев и Гоце Арменски со поддршка од Фондацијата Метаморфозис 

Повеќе

Проект е-Рајдери: Волонтери вклучени како е-Рајдери

Во просториите на Фондацијата Метаморфозис се одржа состанок со група студенти од Институтот за информатика при ПМФ. Беше договорено да бидат вклучени во спроведување на активностите на проектот „е-Рајдери“, односно нивно волонтирање на проектот

Повеќе

Тарчуловски, (ВМРО-)НП и Бесими се медиумски зборови на 2005 година

Покрај Јохан Тарчуловски и Фатмир Бесими, на листата на личности со најголемо зголемување на медиумскиот интерес се Метју Нимиц, Оли Рен и Мери Младеновска-Ѓорѓиевска. Најголем пад на заинтересираноста има за Џон Кери, Сашко Кедев и Агрон Буџаку

Повеќе

Либерализација на телекомуникацискиот пазар и зголемување на интернет-пенетрацијата во Македонија

Целта на обуката беше на новинарите да им се појасни процесот на либерализација, да се посочат главните предизвици како и да се појасни улогата на клучните институции во овој процес

Повеќе

Метаморфозис стана членка на ЕДРи

Фондацијата Метаморфозис беше примена за полноправна членка на Европските дигитални права

Повеќе

Наоѓање на информации на интернет

На 26 мај 2005г. од 15 до 17 часот во просториите на Фондацијата Метаморфозис се одржа обука за наоѓање информации на интернет со користење на пребарувачи (search engines) наменета за новинари и уредници

Повеќе

Дигитален клуб и во село Брвеница

На 4 мај свечено беше отворен клуб и во село Брвеница, Tетовско

Повеќе