Мени

Проект за е-локална самоуправа

Фондацијата Метаморфозис ќе го имплементира Проектот за е-локална самоуправа од страната на Фондацијата Институт отворено општество- Македонија.

Повеќе

Ќе се отвори нов дигитален клуб во село Негорци

На 16 март 2005г., во село Негорци, Гевгелиско, ќе започне со работа нов дигитален клуб

Повеќе

Ќе се отвори нов дигитален клуб во село Камењане

На 17 март 2005г., во село Камењане, Тетовско, ќе започне со работа нов дигитален клуб

Повеќе

е-јавачи Македонија

Електронските јавачи се индивидуалци или мали групи кои волонтираат или работат во одредена област и имаат посебни практични способности и вештини, вклучувајќи ги тука информатичката технологија и способностите за советување и планирање

Повеќе
6792355438_1cd5c01e49_z

Отворен дигитален клуб во село Ранковце

На 28 февруари 2005г., во село Ранковце, Кривопаланечко, започна со работа нов дигитален клуб.

Повеќе
placeholder_image

Работен состанок на работната група е-Граѓани

Работен состанок на тема: „Предлог проекти кои ќе бидат вградени во Акциониот План за развој на информатичкото општество во РМ од аспект на потребите на граѓаните“

Повеќе
6276688407_12900948a2_z

Мостар, Кедев и Кондово се медиумски зборови на годината

Политиката доминира во македонските медиуми. Тоа го покажа последната анализа на содржините достапни преку веб-пребарувачот Најди!

Повеќе
313251515_9d6929f671_z

Резултати од конкурсот Дигитални клубови

Во врска со конкурсот за формирање дигитални клубови низ Македонија...

Повеќе
220px-Petar_Kajevski

Интервју со Петар Кајевски, креаторот на македонскиот пребарувач Најди!

Разговаравме со човекот кој стои зад овој проект. Тоа е Петар Кајевски кој моментално живее и работи во Лондон. Еве што ни изјави тој за Најди!

Повеќе