Мени

Ќе се отвори нов дигитален клуб во село Камењане

На 17 март 2005г., во село Камењане, Тетовско, ќе започне со работа нов дигитален клуб

Повеќе

е-јавачи Македонија

Електронските јавачи се индивидуалци или мали групи кои волонтираат или работат во одредена област и имаат посебни практични способности и вештини, вклучувајќи ги тука информатичката технологија и способностите за советување и планирање

Повеќе
6792355438_1cd5c01e49_z

Отворен дигитален клуб во село Ранковце

На 28 февруари 2005г., во село Ранковце, Кривопаланечко, започна со работа нов дигитален клуб.

Повеќе
placeholder_image

Работен состанок на работната група е-Граѓани

Работен состанок на тема: „Предлог проекти кои ќе бидат вградени во Акциониот План за развој на информатичкото општество во РМ од аспект на потребите на граѓаните“

Повеќе
6276688407_12900948a2_z

Мостар, Кедев и Кондово се медиумски зборови на годината

Политиката доминира во македонските медиуми. Тоа го покажа последната анализа на содржините достапни преку веб-пребарувачот Најди!

Повеќе
313251515_9d6929f671_z

Резултати од конкурсот Дигитални клубови

Во врска со конкурсот за формирање дигитални клубови низ Македонија...

Повеќе
220px-Petar_Kajevski

Интервју со Петар Кајевски, креаторот на македонскиот пребарувач Најди!

Разговаравме со човекот кој стои зад овој проект. Тоа е Петар Кајевски кој моментално живее и работи во Лондон. Еве што ни изјави тој за Најди!

Повеќе