Мени

Нови анализи на јавните дискурси од Сервисот за проверка на факти во медиумите

Во текот на јануари и февруари 2013 година тимот на Метаморфозис, кој го спроведува проектот Сервис за проверка на факти од медиумите, компонента на Проектот на УСАИД за поддршка на медиумите во Македонија, ја доврши методологијата за работа и почна со објавување редовни ...

Повеќе

Оглас: Ангажирање на новинари – рецензенти

Фондацијата Метаморфозис, за потребите на проектот на УСАИД за зајакнување на медиумите во Македонија - Компонента Сервис за проверка на факти од медиумите, која е наменета за објавување на новинарски рецензии, критички анализи на дискурсот и новинарски лекции, ...

Повеќе

Оглас: Барање за понуда за дизајн на веб-интерфејс за Сервис на проверка на факти од медиумите

Метаморфозис, во својство на организација која го спроведува Проектот на УСАИД за зајакнување на медиумите во Македонија - Компонента Сервис за проверка на факти од медиумите, објавува оглас за понудувачи за дизајн-решение за интерфејс на веб-сајт, кој е наменет за ...

Повеќе

За приватноста и безбедноста на интернет во Нуклеус на промени

Во 18 епизода на емисијата Нуклеус на промени, која се емитуваше на ТВ Алфа во недела, 09 септември во 17:50 часот, неколку соговорници, меѓу кои и Ирина Шумадиева од Метаморфозис, говореа на темата Безбедност на децата на интернет.

Повеќе
bewman-logo

Барање за понуда: Евалуација на влијание на проектот „Балканска мрежа за застапување при управување со е-отпад“

Фондацијата Метаморфозис објавува повик со барање на понуди од добавувач на консултантски услуги за евалуација на влијание (external impact assessment) за Проектот „Балканска мрежа за застапување при управување со е-отпад“ - www.bewman.eu (2010-2011).

Повеќе

Пракса за пишување и уредување веб-содржини за Македонија

Фондацијата Метаморфозис, во рамките на проектот за децентрализирана соработка меѓу регионот Долна Нормандија и Македонија, објавува јавен повик за практиканти кои сакаат да стекнат нови компјутерски вештини за објавување содржини за веб и со тоа да придонесат за ...

Повеќе

Барање за понуда: Евалуација на влијание на проектот МЕК

Фондацијата Метаморфозис објавува повик со барање на понуди од добавувач на консултантски услуги за евалуација на влијание (external impact assessment) за Проектот „Модел за ефикасна комуникација помеѓу Комисиите за односи меѓу заедниците и граѓаните“ - www.mek.mk (2010).Активностите на ...

Повеќе
promocija_na_alatki_od_otw-4

Промовирање на нови алатки за лицата со хендикеп

На 02.12.2010 година, во Инфо Центарот во МКЦ, се одржа презентација на Здружението на граѓани „Отворете ги прозорците“, во соработка со Фондацијата „Метаморфозис“ и Град Скопје. На презентацијата беа промовирани два прирачници, ЦД со прилагодени компјутерски програми и ...

Повеќе

Донација на опрема за канцелариите на Комисиите за односи меѓу заедниците во 4 општини

До крајот на месец октомври 2010 г. беше довршена активноста на опремување на канцелариите на комисиите за односи меѓу заедниците (КОЗ) во општините опфатени со проектот МЕК: Тетово, Гостивар, Дебар и Чаир. Опремата беше донирана од неколку граѓански организации со цел ...

Повеќе

Барање за понуди: 3 евалуации на влијание на проекти

Фондацијата Метаморфозис објавува повик со барање на понуди од добавувач/и на консултантски услуги: три посебни надворешни евалуации на влијание (external impact assessment)

Повеќе