Мени
snap3

Резултати од конкурсот за поддршка на акциите на граѓанското општество

На конкурсот за поддршка на акциите на граѓанското општество во рамките на проектот „Отчетност преку граѓански ангажман“ спроведуван со финансиска помош од Британската амбасада, објавен на 04.10.2016, беа поднесени 76 предлог проекти. Избрани се 9 предлог проекти на кои ќе ...

Повеќе
test caption

„Не за неказнивоста!“ – ИФЕКС го одбележува 2 ноември со кампања

Потребна ни е Вашата помош да ја прошириме пораката дека злосторствата против слободното изразување мора да имаат последици, и дека државите мора да се повикаат на одговорност кога вакви злосторства се вршат во рамки на нивните граници. Да работиме заеднички кон свет без ...

Повеќе
fnf16metamorph

Герила-акција против масовното прислушување како дел од движењето Слобода наместо страв

Како дел од акцијата, комби со голема сателитска антена, кое ги симболизираше т.н. „странски служби“ и на кое пишуваше „Слобода наместо страв“, ги посети Специјалното јавно обвинителство, Македонската радио-телевизија, СДСМ и зградата во која се сместени ДИК и неколку ...

Повеќе
snap3

Барање за апликации за поддршка на акциите на граѓанското општество

Фондацијата „Метаморфозис“ објавува: Барање за апликации За поддршка на акциите на граѓанското општество во рамките на проектот „Отчетност преку граѓански ангажман“ спроведуван со финансиска помош од Британската амбасада Проектот ќе овозможи поддршка за граѓанските...

Повеќе
wsa_mobile_logo

Пријавете се на Наградата на Светскиот самит за мобилни апликации 2016

Метаморфозис ги повикува заинтересираните кандидати од Македонија да пријавуваат свои апликации за мобилни телефони, кои може да бидат номинирани за учество на Наградата на Светскиот самит за мобилни апликации. Моментално, во тек се националните селекции за Наградата на...

Повеќе
usaid-ndi-povik

ПОВИК ДО ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ

Во 2009 година Националниот демократски институт за меѓународни работи (НДИ) – Македонија започна програма за поддршка на законодавни иницијативи од граѓански организации во Република Македонија. По повеќегодишно успешно спроведување, Институтот со средства од УСАИД ...

Повеќе
web

Како да ја добиете вашата софтверска донација преку платформата TechSoup Balkans?

Фондацијата Метаморфозис е партнерска организација на програмата за софтверски донации Techsoup Balkans, надлежна за следните држави: Македонија Косово Албанија Програмата за донации Techsoup Balkans нуди широк опсег софтверски производи за непрофитни организации кои можете да ги ...

Повеќе
baner

Нема разговор со оние кои бараат укинување на граѓанските организации и куршуми за граѓаните!

Скопје, 25 мај 2016 Делегацијата на ЕУ го откажа консултативниот состанок помеѓу граѓанските организации и движења и претставниците на амбасадите на државите-членки на ЕУ во Македонија кој беше закажан за денес, 25 мај, во 10 часот. Оваа одлука на меѓународната заедница доаѓа ...

Повеќе
clenovi na platformata na graganski organizacii za borba protiv korupcijata

Јавна реакција против општиот акт за прекинување на сите кривични постапки против лица за кои се водат постапки или постојат сомневања дека сториле кривични дела поврзани со политичката криза

Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата упатува јавна реакција против одлуката на Претседателот на Република Македонија да донесе општ акт за прекинување на сите кривични постапки против лица за кои постојат докази и сомневања дека сториле ...

Повеќе
obrakjanje-do-MZ-1-14042016

Обраќање до меѓународната заедница од 85 организации

Почитувани, Најнапред, ви се заблагодаруваме за јавно искажаната поддршка на граѓанското општество и на неговите напори за унапредување на демократскиот развој на Република Македонија, кој не е можен без фер и слободни избори. Се согласуваме дека Република Македонија има...

Повеќе