Мени

Криејтив комонс конкурс: избрани фотографиите од потесниот круг

Во текот на изминатите две недели, жирито кое одлучува за изборот на најдобрата фотографија пријавена на криејтив комонс конкурсот, а сликана со камера од мобилен телефон, го направи потесниот избор од најдобрите 15.

Повеќе

Конкурс за најдобра фотографија или видео клип од мобилен телефон

Тема: „лето“ Криејтив комонс Македонија објавува конкурс за најдобра фотографија или најдобар видео клип направени со помош на вградена камера од мобилен телефон. Темата е „лето“ по повод стапувањето на ова годишно време, а конкурсот ќе трае до 23 септември, односно до ...

Повеќе
duskojanevskikoncert_.jpg

Концерт на Душко Јаневски во Точка

Како дел од официјалното претставување на македонската верзија на  лиценците Криејтив комонс, во Културниот центар Точка ќе биде одржан концерт на Душко Јаневски.  

Повеќе