Мени

Софија, Бугарија: Работилница за применети политики за слободен софтвер Флос ворлд

На 30 и 31 март во Софија, Бугарија се одржа работилница на проектот FLOSSWorld во организација на Интернет општество - Бугарија. На работилницата учествуваше и тимот на Фондацијата Метаморфозис, презентирајќи ги состојбите во врска со применетите политики и слободниот софтвер ...

Повеќе

Трибина на тема „Зголемување на пенетрација на широкопојасен интернет во Македонија“

Трибината се одржува со цел да ги адресира предизвиците и можностите за зголемување на широкопојасниот пристап на интернет со цел да се подобри квалитетот на текстот за широкопојасниот пристап на интернет во рамките на Националната стратегија за развој на електронски ...

Повеќе

Средба на Метаморфозис со министерот за информатичко општество, Иво Ивановски

На средбата беа претставени активностите на Фондацијата Метаморфозис, особено тековните активности чија главна компонента е помошта при изградба на капацитетот на институциите на системот и подигање на јавната свест за значењето и полезноста од изградбата на ...

Повеќе

Работилници за слободен софтвер во Македонија

Во рамките на проектот на УНДП „Поддршка на иницијативите за е-управување на локално ниво базирани на слободен софтвер (ФОСС)“, од 19-23 февруари 2007 ќе се одржат работилници/семинари за слободен софтвер

Повеќе

Презентација на „Електронски информации за библиотеки“ на Тетовскиот Универзитет

На 11 јануари 2007 година во амфитеатарот на Тетовскиот Универзитет се одржа презентација за Електронски информации за библиотеки (eIFL). Презентацијата ја водеше Јорданка Петрушевска од Фондацијата Метаморфозис

Повеќе
e-soc.mk

Заврши втората меѓународна конференција „е-Општество.Мк“

Од 15 до 17 ноември во хотелот Холидеј ин во Скопје се одржа втората меѓународна конференција е-Општество.Мк во организација на Фондацијата Метаморфозис

Повеќе

Конференција „Улогата на слободниот софтвер во развојот на информатичкото општество“ во Ерменија

Од 31 октомври до 1 ноември 2006 г. во Ереван, главниот град на Ерменија, се одржа конференцијата „Улогата на слободниот софтвер во развојот на информатичкото општество“, со цел размена на искуства во промоцијата на слободниот софтвер и неговата употреба во специфични ...

Повеќе

Динамичка коалиција за приватност основана на Форумот за управување со интернетот во Атина

Учесниците на Форумот за управување со интернетот започна процес за приватност во управување со дигиталниот идентитет и слободата на изразување

Повеќе

Прв состанок на Форумот за управување со интернетот

Првиот состанок на Форумот за управување со интернетот што од 30 октомври до 2 ноември се одржува во Атина, Грција на тема „Управување со интернет за развој“ .

Повеќе

Презентации на бази на научни трудови и електронски ресурси

Во периодот од 23 до 30.10.2006 г. на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје и Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола ќе се одржат неколку презентации на базите на научни трудови и електронски ресурси достапни преку фондацијата Електронски ...

Повеќе