Мени
20170424104532

Средба на партнерите во проектот ACTION SEE во Подгорица

На 24 април 2017, во Инфо Центар во Подгорица, Црна Гора одржа третата средба на партнерите во проектот ACTION SEE – Одговорност, Технологија и Мрежа на Институционална Отвореност во Југоисточна Европа. На состанокот присуствуваа претставници од Фондација Метаморфозис која е ...

Повеќе
20170424140921

Во Подгорица презентирани резултатите од истражувањето за отвореноста на извршните власти во регионот

На 24 април, во Хотел Центре Виле во Подгорица, Црна Гора, се одржа конференцијата со наслов: „Отвореност на институциите на извршната власт во регионот и Црна Гора“ каде беа презентирани резултатите од истражувањето за отвореноста на извршните власти во регионот ...

Повеќе
Untitled

Се одржа вебинар на тема: „Како да ја заштитите приватноста во дигиталниот свет?“

На 12 април 2017 се одржа едночасовен вебинар на тема: „Како да ја заштитите приватноста во дигиталниот свет“, на кој присуствуваа 46 учесници кои активно учествуваа преку поставување прашања и дискутирање. Предавач на вебинарот беше Елена Трифуновска магистер по ...

Повеќе
infographic

Се одржа вебинар на тема „Инфографик: Податоци, дизајн, раскажување“

На 10 април 2017 се одржа едночасовен вебинар на тема „Инфографик: Податоци, дизајн, раскажување“ на кој присуствуваа 67 учесници кои активно учествуваа преку поставување прашања и дискутирање. Предавач на вебинарот беше Игнаси Алкалде кој има универзитетска диплома по ...

Повеќе
Privacy

Покана за вебинар: Научете како да ја заштитите приватноста во дигиталниот свет!

Научете како да ја заштитите приватноста во дигиталниот свет! Кога: 12 април, со почеток во 15:00 часот Колку ќе трае? Еден час! Цена за учество? БЕСПЛАТНО! Како да се регистирам? Кликни тука: https://attendee.gotowebinar.com/register/2095598076105001219 На кој јазик ќе биде вебинарот? Овој вебинар ќе се ...

Повеќе
Untitled

Покана за вебинар: Како да направите совршен инфографик?

Научете како да креирате совршен инфографик! Кога: 10 април, со почеток во 16:00 часот Колку ќе трае? Еден час! Цена за учество? БЕСПЛАТНО! Како да се регистирам? Кликни тука: https://attendee.gotowebinar.com/register/7320531207318542338 На кој јазик ќе биде вебинарот? Овој вебинар ќе се одржи на англиски ...

Повеќе
IMG_20170330_103051

Степенот на отвореност на институциите на извршната власт во Македонија е на најниско ниво во регионот – Предлози за подобрување на моменталната состојба

Истражувањето за степенот на отвореност на институциите во шест земји од регионот во рамки на проектот АКТИОН СЕЕ – Одговорност, Технологија и Мрежа на Институционална Отвореност во Југоисточна Европа, кој го спроведува Фондацијата за интернет и општество ...

Повеќе
IMG_2833

Фондацијата Метаморфозис и Microsoft помагаат на граѓанскиот сектор во дигиталната трансформација

На 22 март 2017 година во Приштина се одржа конференцијата „Tech4Good“ организирана од страна на Фондацијата „Метаморфозис“, во соработка со локалната канцеларија на „Microsoft“ во Косово, на која присуствуваа голем број граѓански организации. Конференцијата посебно се ...

Повеќе
DSC_0695

Се одржа првата конференција за групно финансирање во Македонија

Цента на оваа конференција е да ги запознае граѓаните од Македонија со концептот на crowdfunding, како алтернативен начин на финансирање на проекти и идеи, како и да понуди вештини за спроведување на crowdfunding кампањи

Повеќе
baner Kosove

Покана за Tech4Good конференција во Приштина „Клауд технологијата ги помага општествата“

Фондацијата Метаморфозис, заедно со локалната канцеларија на Microsoft, го организира Microsoft Tech4Good денот наменет за граѓанскиот сектор – „Клауд технологијата ги помага општествата“. Настанот ќе се одржи на 22 март 2017, во хотел „Сириус“ (сала Андромеда, втор кат) во Приштина, со ...

Повеќе