Мени

Се одржа трибината – Слобода на медиумите на интернет

На 27 октомври 2005 година во хотелот „Александар Палас“ во Скопје се одржа јавната трибина на тема „Слобода на медиумите на интернет“.

Повеќе

Се одржа трибината за е-бизнис и компјутерски криминал

На 25 октомври 2005 година во хотел Чинго во Охрид се одржа првата јавна трибина на тема „е-бизнис и компјутерски криминал“ во рамките на конференцијата „е-Општество.Мк“. По оваа трибина следуваат уште три јавни трибини во Скопје, Битола и Тетово.

Повеќе

Се одржа конференцијата „е-Општество.Мк“

Вчера во хотелот Холидеј Ин во Скопје се одржа конференцијата „е-Општество.Мк“ во организација на Фондацијата Метаморфозис со поддршка од Набљудувачката мисија на ОБСЕ во Скопје. На конференцијата учествуваа повеќе од 150 учесници.

Повеќе

Конференција „е-Општество.Мк“

Фондацијата Метаморфозис, со поддршка на Набљудувачката мисија на ОБСЕ во Скопје, ја организира конференцијата „е-Општество. Мк“, со цел пренесување знаења за низа тековни теми од областа на информатичкото општество, која ќе се одржи на 20 ...

Повеќе

Успешно завршување на Преведувачкиот маратон: преведен Опенофис 2.0

Маратон што започна во петокот вечер во просториите на Фондацијата Метаморфозис во Скопје заврши во неделата попладне по 56 часа непрекината работа. Во маратонот зедоа учество скоро 70 волонтери од целата земја организирани од Фондацијата Метаморфозис и Слободен софтвер - ...

Повеќе

Преведен е корисничкиот интерфејс за Опенофис.орг

На 17.09.2005 (сабота) во 21 часот маратонците стигнаа на половината од маратонската патека – го преведоа корисничкиот интерфејс за Опенофис.орг на македонски јазик. Сега останува да се истрча уште последната етапа, односно да се преведе помошта за корисниците на оваа...

Повеќе

Маратонот започна

Денес во 18 часот официјално започна преведувачкиот маратон за локализација на софтверот Опенофис.орг на македонски јазик во организација на Слободен софтвер Македонија и Фондацијата Метаморфозис. Маратонот се одвива во просториите на Фондацијата Метаморфозис на 16 ...

Повеќе

Конференција за локализација на слободен софтвер во Белград

Конференцијата ќе ги собере на едно место балканските активисти за слободен софтвер

Повеќе

Споделете ја креативноста!

Дали сте размислувале што е разликата помеѓу слободната креација и онаа ограничена со класични правила создадени од големите лоби-групи?

Повеќе

Авторските права во дигиталната ера

Презентациите од конференцијата „Авторските права во дигиталната ера“

Повеќе