Мени
cc

Прв состанок на Работната група за лиценците Криејтив Комонс за Македонија

На 22 септември 2006 година со почеток во 11 часот во просториите на Фондацијата Метаморфозис ќе се одржи првиот состанок на Работната група за лиценците Криејтив Комонс за Македонија.

Повеќе
доделување сертификати за учество на обуката за користење компјутери

Доделени сертификати за учество на обуката за користење компјутери

Сертификати добија 16 посетители на курсот, средношколци Роми, кои успешно ја завршија обуката за 5 модули - Windows XP, Word, Excel , PowerPoint и основите на интернет

Повеќе
ooo-help-0606

Почеток на преведувачкиот маратон

Од 30-ти Јули во просториите на Фондацијата Метаморфозис започна преведувачкиот маратон на кој се преведува на македонски системот за поддршка на OpenOffice.org 2.0. Воедно, паралелно се врши и лектура на преводот. Иницијативата потекнува од Слободен софтвер - Македонија со ...

Повеќе

Метаморфозис на tOSSad 2006

Фондацијата Метаморфозис ќе учествува на tOSSad работилницата за прашања поврзани со владеење, образование, употребливост и право при прифаќањето на слободниот софтвер во проширена Европа која се одржува во Комо, Италија

Повеќе

Работилница на тема „Слободен софтвер во југоисточна Европа“

Г. Бардил Јашари и г. Филип Стојановски од Фондацијата Метаморфозис учествуваат како гости-предавачи на работилница

Повеќе

е-Рајдерот ги посети организациите Романи Асвин од Штип и Женска Акција од Радовиш

По претходно договорен термин, е-Рајдерот на Метаморфозис во придружба со двајца волонтери извршија посета на организациите Романи Асвин од Штип и Женска Акција од Радовиш

Повеќе

Проект е-Рајдери: Посета на Романи Асвин – Штип и Женска акција – Радовиш

Во вторник, 28.02.2006г. е-рајдерот на Метаморфозис ќе ги посети ромската организација „Романи Асвин“ од Штип и женската организација „Женска акција“ од Радовиш

Повеќе

Средба на блогери во Метаморфозис

Во петок, 18.02.2006 со почеток во 19 часот, во просториите на Фондацијата Метаморфозис се одржа неформална средба на тема блогови во која учество зедоа дваесетина ентузијасти од Скопје и Велес, иницирана од уредниците на блоговите Комуникации и Развигор

Повеќе

Серија јавни трибини на тема информатичко општество

Фондацијата Метаморфозис, со поддршка на Фондацијата Институт отворено општество – Македонија, во рамките на проектот Национална стратегија за развој на информатичко општество организира серија на јавни трибини, со цел пренесување знаења за низа тековни теми од ...

Повеќе

Македонија на Светскиот самит за информатичко општество

Над 18000 учесници зедоа учество на Светскиот самит за информатичко општество што се одржа во Тунис од 16 до 18 ноември. Меѓу нив беа и претседатели, премиери, министри, но и претставници на развојниот, граѓанскиот и приватниот сектор.

Повеќе