Мени
IMG_20180208_110527

Одржани обуки за грантистите на ACTION SEE за отворени податоци и социјални медиуми

На 8 и 9 февруари 2018 година, во Скопје, се одржаа обуки за грантистите на проектот ACTION SEE. Обуките ги покрија темите како што се: Што се отворени податоци, најдобри пракси при користење на отворените податоци, собирање, филтрирање, и визуелизирање на отворените податоци, мета ...

Повеќе
obuka socijalni mediumi

„Социјални медиуми за застапување“ – интерактивна обука за граѓански организации

Обуката ја организираше Фондацијата за интернет и општество, Метаморфозис, а опфатените теми, меѓу другото, вклучуваа: Стратешко користење на социјални медиуми и други онлајн алатки, Методи за промоција на содржини на Фејсбук и Автоматизирање на користење на социјални ...

Повеќе
global_4548558971

Покана за работилница: Како да соработувате со вашиот тим преку Microsoft Office 365 sharepoint?

Фондацијата Метаморфозис ве поканува на работилницата која ќе се оддржи на 12 мај (петок), на која ќе имате можност да научите повеќе за начинот на користење на Microsoft Office 365. Имате добиено донација на Microsoft Office 365, но не знаете како да ја употребувате за соработка и споделување ...

Повеќе
dsc_9871

Спојувањето на учениците со технологијата резултираше со создавање мобилна апликација

Викендот на 5 и 6 ноември, Катедрата за информатика во соработка со Фондацијата Метаморфозис организираше дводневен хакатон на кој учествуваа средношколци од Битола и Кичево. Хакатонот беше дел од Европската недела на кодирање и продолжение на настанот Code4MK. Целта на овој...

Повеќе
dsc_8003

Code4MK ги доближи учениците повеќе до технологијата

Code4MK настанот кој се одржа во Битола на 17.10.2016, во Тетово на 18.10.2016 и во Кичево на 19.10.2016 имаше за цел да ја одбележи Европската недела на кодирање и да ги доближи учениците од средните училишта побиску до технологијата, односно да можат да ги применат сите досега научени ...

Повеќе
20160930135909

Се одржа работилница за човекови права – Слобода на изразување и приватност во дигитална ера

На 30 септември, со почеток во 12 часот, во ГЕМ клубот во Скопје, се одржа работилница за човекови права на тема: Слобода на изразување и приватност во дигиталната ера. Оваа работилница наменети за наставници од средните училишта од територијата на Град Скопје ја проследија 30...

Повеќе
14384114_614256442079575_779262393_n

Одржана обука за ефикасно користење на ИКТ алатки

На 17.09.2016, во просториите на Фондацијата Метаморфозис се одржа обука за ефикасно користење на ИКТ алатки, на која присуствуваа 11 претставници на граѓанскиот сектор. На оваа обука беа презентирани и можностите за добивање на донации преку програмата TechSoup Balkans. За време на ...

Повеќе
IMG_1367

Обука за дигитална безбедност

Тренер беше Алексеј Сидоренко од руската граѓанска организација „Теплица за социјални технологии“ чија мисија е да развие граѓански апликации, да поврзува граѓански активисти и познавачи на ИТ технологии

Повеќе
IMG_20160603_161637

Обука: Образложен процесот на визуелизирање на податоци

  Повеќе од 20 новинари, истражувачи и преставници на граѓанскиот сектор учествуваа во Обуката за визуелизација на податоци која се одржа на 3 јуни, од 10:00 до 18:00 часот во ГЕМ клубот во Скопје. Првиот дел од обуката, на која тренер беше Игнаси Алкалде, член на Open Knowledge Foundation и ...

Повеќе
Obuka

Повик за пријавување: Обука за визуелизација на податоци

Обуката ќе се одржи на 3 јуни, од 10 до 18 часот во ГЕМ клубот во Скопје. Сите учесници на обуката ќе можат да добијат бесплатни промо кодови за професионално користење на алатката Infrogram за 30 дена

Повеќе