Мени

Нови едукации за безбедно користење на интернет од страна на децата

Oд денес, официјално започнува новиот циклус едукативни презентации за безбедно користење на интернет од страна на децата, наменети, покрај за нив, и за нивните родители и наставници во основните и средните училишта во Македонија.

Повеќе
mediumi-1-sredna

Предавање за новинари: предизвици поврзани со користењето на интернет од страна на децата

На 2 октомври, 2008г. во просториите на Метаморфозис се одржа предавање за предизвиците поврзани со користењето на интернет од страна на децата.

Повеќе

Обука за дигитално раскажување приказни во Сараево

Од 4 до 11 септември, во Сараево се одржа обука за дигитално раскажување приказни на која присуствуваа 12 учесници од неколку балкански земји и од Италија. Настанот го организираше OneWorld SEE во соработка со Италијанската амбасада во овој град.

Повеќе

Едукациите за безбедно користење на интернет се во тек

Над 4300 деца, родители и наставници од цела Македонија се опфатени со активностите за безбедно користење на интернет од страна на децата, кои се одвиваат во 28 основни и средни училишта, во рамките на проектот Заштита и безбедност на децата и нивните права на интернет кој го ...

Повеќе

Безбедно на интернет: почнаа едукациите во училиштата

По еднонеделните подготовки кои се случуваа во периодот од 12 до 16 мај, едукаторите кои беа обучени на претходно одржаниот семинар на тема „Заштита и безбедност на децата и нивните права на Интернет“, во рамките на истоимениот проект, оваа недела почнаа со спроведување на ...

Повеќе
otvoranje-na-seminarot

Се одржа едукативниот семинар за безбедно користење на интернет од страна на децата

Во рамките на проектот „Заштита и безбедност на децата и нивните права на интернет“ (CRISP), од 6 до 8 мај се одржа едукативен семинар на оваа тема на кој учествуваа претставници од повеќе невладини организации и училишта од Македонија.  

Повеќе

Едукативен семинар во Охрид

На 6, 7 и 8 мај, во хотелот „Климетица“ во Охрид ќе се одржи едукативен семинар како дел од активностите предвидени во проектот CRISP (Заштита и безбедност на децата и нивните права на интернет) чиј носител е „Фондацијата Метаморфозис“, а го спроведува во партнерство со ...

Повеќе

Обука за користење на интернет за вработените во агро-центарот за едукација во Скопје

Во текот на месец ноември, се одржа обука за користење на интернет за 9 вработени во агро-центарот за едукација при земјоделскиот институт во Скопје.

Повеќе
obukaooo1

74 вработени од 22 општини во Македонија обучени за работа со Опен Офис

74 вработени од 22 општини во Македонија беа обучени за работа со канцеларискиот пакетот Опен Офис преку обуката што ја подготвија Фондацијата Метаморфозис и Проектот за успешна децентрализација на УСАИД. Обуката се одржа во хотелот Ривиера во Охрид, во периодот од 15 до 20 ...

Повеќе
oooobuka

Обука за користење на канцеларискиот пакет Опен Офис.орг за единиците на локалната самоуправа

Од 15 до 20 јануари 2007 година во хотелот „Ривиера“ во Охрид во организација на Фондацијата Метаморфозис започна обука за користење на канцеларискиот пакет Опен Офис.орг. Обуката е наменета за единиците на локалната самоуправа во Република Македонија и во текот на шест ...

Повеќе