Мени
web-app promo2-01

Промоција на четири веб-апликации со отворени податоци

Граѓанските организации кои ги изготвија веб-апликациите се ИКТ за промени, Коалицијата „Сите за правично судење“, ЗИП институт и ИРРЗА

Повеќе
20160208112211

Со почетна средба означен стартот на проектот „Одговорност, Технологија и Мрежа на Институционална Отвореност во Југоисточна Европа“

На 8 и 9 февруари 2016, во Белград, Република Србија, се одржа почетната координативна средба на партнерите во проектот ACTION SEE – Одговорност, Технологија и Мрежа на Институционална Отвореност во Југоисточна Европа. На состанокот присуствуваа претставници од Фондација ...

Повеќе
DON_1192

Се одржа првиот координативен состанок од ACTION VISEGRAD SEE проектот

 За време на првиот координативен состанок кој се одржуваше од 28 до 30 јануари во ГЕМ клубот во Скопје, партнерите од ACTION VISEGRAD SEE проектот уште еднаш се сложија дека ИКТ алатките во нивните земји, без разлика дали се развиени од граѓанските организации и државата, не се ...

Повеќе
^4D8C791881A7CAD7136C844AD473586E4C35883CC1209E8DFF^pimgpsh_fullsize_distr

Одржана презентација на Анализа на законската рамка за образование и можностите за вклучување на отворените образовни ресурси

На 26.01.2016 година, со почеток во 11.00 часот, во Центарот за конференции и студии при Националната и универзитетска библиотека Св. Климент Охридски – Скопје, се одржа презентација на Анализата на законската рамка за образование и можностите за вклучување на отворените ...

Повеќе
Snap2

Презентација: Анализа на законската рамка за образование и можностите за вклучување на отворените образовни ресурси

На 26.01.2016  година (вторник), со почеток во 11.00 часот, во Центарот за конференции и студии при Националната и универзитетска библиотека Св. Климент Охридски – Скопје, ќе се одржи едночасовна презентација на Анализа на законската рамка за образование и можностите за ...

Повеќе
DON_0858

Изборните податоци како предизвик – тема на последниот Open Data Meetup

Неформалната средба се одржа во просториите на Јавна соба во Скопје од 18 до 20 часот. Во првиот час беа презентирани основите на отворените податоци и Data pipeline-от, за потоа учесниците да бидат поделени во три групи кои работеа на свои идеи за проекти поврзани со изборни ...

Повеќе
10800_540

Консултативна средба со новинари – истражувачи

Гем Клуб, Скопје, 17.12.2015 Целта на оваа средба со новинарите беше да им се претстави и облазложи проектот кој го спроведува Фондацијата Метамрофозис, а кој се занимава со радиодифузната сфера во која самата новинарска фела е дел од неа. На новинарите кои се занимаваат со ...

Повеќе
23029356553_5741585a74_k

Се одржа е-Општество.мк: Слобода и приватност на интернет

На 10 декември во Хотел Холидеј Ин во Скопје се одржа единаесеттата меѓународна конференција е-Општество.мк на тема: „Слобода и приватност на интернет“. Конференцијата ја проследија над 200 присутни гости, претставници од јавниот, приватниот и невладиниот сектор. ...

Повеќе
11223554_10153742026336873_7986716253547316268_n

Единаесетта меѓународна конференција е-Општество.Мк „Слобода и приватност на интернет“

Фондацијата Метаморфозис и Меѓународниот Институт за човекови права и мир од Каен ја организираат меѓународната конференција е-Општество.Мк на 10 декември, 2015 г. во хотелот „Холидеј ин“ во Скопје. Ова е 11-та последователна конференција е-Општество.Мк, а темата на ...

Повеќе
DSC_0578_330454

Одржана информативна сесија за софтверски донации за организациите на граѓанското општество во Косово

На 10 ноември 2015 г., Секретаријатот на платформата CiviKos во соработка со Фондацијата за граѓанско општество на Косово (KCSF) и Фондацијата Метаморфозис организираа информативна сесија за можностите за добивање софтверски донации преку програмата „Techsoup Balkans” за граѓанските...

Повеќе