Мени
313

Се одржа подготвителна работилница за натпреварот ‘Слободата на говор во мини видео’

На 12 и 13 мај, во Мултимедијалниот центар за настава на Францускиот институт во Скопје, се одржа подготвителната работилница за второто издание на натпреварот ‘Слободата на говор во мини видео‘. Работилницата ја посетија 8 учесници. На работилницата учесниците имаа ...

Повеќе
20160421_103545

Се одржаа трибини за едукација за онлајн заштита на приватноста и личните податоци

На 21 април во ОУ „Кемал Ататурк“ во Центар Жупа се одржа трибина за онлајн заштита на приватноста и личните податоци, на која присуствуваа ученици од истото училиште и ученици од Гимнацијата „АТА“ од оваа општина. На трибината присуствуваа 40тина ученици кои дискутираа ...

Повеќе
privacy-policy

Најава: Трибини за едукација за онлајн заштита на приватноста и личните податоци

На 21 и 25 април, во рамките на проектот „Сајбер ангели чувари – безбедност на децата на социјалните мрежи и интернет од злоупотребата на личните податоци“, ќе се одржат трибини за онлајн заштита на приватноста и личните податоци наменети за едукација на учениците ...

Повеќе
12592253_953109101470690_7873715128462503389_n

Одржана обука на тема: Младински активизам и слобода на изразување во Македонија

На ден 26 март, со почеток во 12 часот во просториите на Стопанска комора на северо-западна Македонија, се одржа обука на тема „Младински активизам и слобода на изразување во Македонија“. На оваа обука организирана од Унијата на албанските ученици во средните училишта во ...

Повеќе
shutterstock_1603634091

Одржана обука за Глобал Воисес

На 04.02.2016, во просториите на Метаморфозис се одржа обукa за волонтери-преведувачи за Глобал Воисес. Обуката ја проследија 3 учесници кои се запознаа со концептот на Глобал Воисес, платформата и можностите за вклучување во оваа волонтерска заедница. „Глобал војсис“ е ...

Повеќе
shutterstock_1603634091

Одржана обука за Глобал Воисес

На 14.01.2016, во просториите на Метаморфозис се одржа обукa за волонтери-преведувачи за Глобал Воисес. Обуката ја проследија 5 учесници кои се запознаа со концептот на Глобал Воисес, платформата и можностите за вклучување во оваа волонтерска заедница. Во декември 2015, беа ...

Повеќе
обукатамара

Се одржаа обуки за Глобал Воисес на македонски и албански

На 29.12.2015, во просториите на Метаморфозис се одржаа 2 обуки за волонтери-преведувачи за Глобал Воисес. Присутните имаа можност да се запознаат со концептот на Глобал Воисес, платформата и можностите за вклучување во оваа волонтерска заедница. На првата обука наменета за ...

Повеќе
DON_0681

Корупција, избори и спортување – топ теми за стории засновани на податоци

Што е новинарство базирано на податоци, што се податоци, како да се пронајдат и како да се добијат во посакуваниот формат, како да се пречистат и да се анализираат и како да се визуелизираат резултатите. Ова беше дел од агендата на Обуката за новинарство засновано на ...

Повеќе
20151118182920

Одржана обука на тема „Безбедно користење и заштита на приватноста на интернет“

На 18 и 19 ноември, во Хотел Дрим во Струга се одржа дводневна обука за ученици од основните и средните  училишта од општините Дебар, Центар-Жупа и Маврово и Ростуше на тема „Безбедно користење и заштита на приватноста на интернет“. Оваа обука е во рамките на проектот Сајбер ...

Повеќе
Obuka 1

Повик за пријавување: Обука за новинарство засновано на податоци

Дводневната обука (28 и 29 ноември во просториите на Coffice во Скопје) ќе се одржува на англиски јазик, а тренер ќе биде Марко Тулио Пирес, програмски менаџер на School of Data

Повеќе