Мени
IMG_2833

Фондацијата Метаморфозис и Microsoft помагаат на граѓанскиот сектор во дигиталната трансформација

На 22 март 2017 година во Приштина се одржа конференцијата „Tech4Good“ организирана од страна на Фондацијата „Метаморфозис“, во соработка со локалната канцеларија на „Microsoft“ во Косово, на која присуствуваа голем број граѓански организации. Конференцијата посебно се ...

Повеќе
DSC_0695

Се одржа првата конференција за групно финансирање во Македонија

Цента на оваа конференција е да ги запознае граѓаните од Македонија со концептот на crowdfunding, како алтернативен начин на финансирање на проекти и идеи, како и да понуди вештини за спроведување на crowdfunding кампањи

Повеќе
baner Kosove

Покана за Tech4Good конференција во Приштина „Клауд технологијата ги помага општествата“

Фондацијата Метаморфозис, заедно со локалната канцеларија на Microsoft, го организира Microsoft Tech4Good денот наменет за граѓанскиот сектор – „Клауд технологијата ги помага општествата“. Настанот ќе се одржи на 22 март 2017, во хотел „Сириус“ (сала Андромеда, втор кат) во Приштина, со ...

Повеќе
Oficina D2-56

Фондацијата Метаморфозис и Microsoft го помагаат цивилниот сектор во дигиталната трансформација

Фондацијата Метаморфозис, во соработка со локалната канцеларија на Microsoft во Албанија, на 7 март ја организираа конференцијата Tech4Good во Тирана, со широко учество на претставници од граѓанскиот сектор. Конференцијата имаше посебен фокус да му помогне на цивилниот сектор во ...

Повеќе
baner Metamorphosis

Покана за Tech4Good конференција во Тирана „Клауд технологијата ги помага општествата“

Фондацијата Метаморфозис, заедно со локалната канцеларија на Microsoft, го организира Microsoft Tech4Good денот наменет за граѓанскиот сектор – „Клауд технологијата ги помага општествата“. Настанот ќе се одржи на 7 март 2017, во просториите на непрофитната организација „Ofiçina“ ...

Повеќе
20170223114814

Се одржа состанок на советодавниот одбор на проектот ACTION SEE

На 23 февруари 2017, во ГЕМ клубот во Скопје, се одржа состанок на советодавниот одбор на проектот ACTION SEE. Целта на овој состанок беше да се запознаат членовите на советодавниот одбор со проектот ACTION SEE, кој се спроведува од страна на Фондација Метаморфозис, Вестминстер ...

Повеќе
20170223142956

Се одржа третиот состанок со партнерите од проектот ACTION SEE

На 23 февруари 2017, во ГЕМ клубот во Скопје, се одржа третиот состанок со партнерите од проектот ACTION SEE – Одговорност, Технологија и Мрежа на Институционална Отвореност во Југоисточна Европа. Претставниците кои учествуваа на овој состанок беа претставници на партнерите од...

Повеќе
meta-26

АКТИОН Вишеград СЕЕ: Се одржа финалната конференција на тема „Патот кон доброто владеење“

Во рамки на конференцијата беше презентиран план за развој на доброто владеење во регионот со наслов „Патот кон добро владеење“. Планот посочува дека меѓу најголемите предизвици во Западниот Балкан за имплементација на принципите на доброто владеење, е недостигот на ...

Повеќе
featured roadmap vishegrad

Покана за финална конференција на АКТИОН СЕЕ Вишеград: Патот кон добро владеење

Како гости говорници ќе присуствуваат Н.Е. Д-р Кристине Д. Алтхаузер, амбасадорка на Германија во Македонија, Н.Е. Г-н Јацек Мултановски, Амбасадор на Полска во Македонија, претставници на партнерите во проектот од Вишеградската група: Чешка, Словачка, Унгарија и Полска, како...

Повеќе
esociety featured

Се одржа меѓународната конференција „Е-Општество“ на тема проверка на факти и влијанието на новите технологии врз новинарството

Поддржувајќи го Сервисот ние поддржуваме независно, кредибилно и точно новинарство, како и новинарство базирано на факти и на почитување на новинарските стандарди, рече директорот на мисијата на УСАИД во Македонија, Џејмс Стајн

Повеќе