Мени

KOVID-19 dhe digjitalizimi i Ballkanit Perëndimor

Sipas informacioneve të fundit, më shumë se 3.600.000 njerëz në 215 vende të botës janë të infektuar me virusin COVID-19. Ka rreth 250.000 viktima në të gjithë botën, ndërsa numri i personave të shëruar është mbi 1.148.000. Sikurse edhe shumica e qeverive në botë, edhe qeveritë e Ballkanit Perëndimor zbatuan strategji të ndryshme për ta parandaluar përhapjen e mëtejshme të virusit. Nga ana tjetër, masat drastike siç është mbyllja e kufijve, mbyllja e shkollave dhe ...

Повеќе

Organizatat qytetare e ftojnë Qeverinë e RMV-së për të ndryshuar vendimin për të ulur në mënyrë drastike mbështetjen financiare për shoqërinë civile

Shoqëria civile dhe Këshilli për bashkëpunim dhe zhvillim të sektorit civil i bëjnë thirrje Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut që të rishqyrtojë dhe ndryshojë vendimin e saj për të ulur në mënyrë drastike mbështetjen financiare për organizatat e shoqërisë civile, botuar në Gazetën Zyrtare të RMV më 9 prill 2020. Ky vendim, me të cilin mbështetja financiare, në varësi të institucionit, ose është shfuqizuar plotësisht ose reduktuar rëndë, është...

Повеќе

Politika e privatësisë e aplikacionit celular StopKorona! në përputhje me parimin e transparencës në përpunimin e të dhënave personale

Aplikacioni i paralajmëruar celular që synon të japë përgjigje të shpejtë për autoritetet shëndetësore se me cilët persona ka qenë në afërsi personi i infektuar në 14 ditët e kaluara është zhvilluar dhe tashmë është në dispozicion të qytetarëve të Republikës së Maqedonisë së Veriut. StopKorona! ka për qëllim të zbulojë kontaktin e afërt me persona të infektuar potencialisht përmes procedurës për zbulimin e afërsisë së pajisjeve/aplikacioneve celulare ...

Повеќе

Sot është Dita Ndërkombëtare e Verifikimit të Fakteve

Fondacioni Metamorfozis (metamorphosis.org.mk) sot e feston për herë të katërt 2. prillin, Ditën Ndërkombëtar e Verifikimit të Faktevenë bashkëpunim me Rrjetin Ndërkombëtar për Verifikimin e Fakteve (IFCN), i cili si anëtarë ka rreth 80 organizata nga e gjithë botën. Përmes portalit të tij për llogaridhënie publike dhe transparencë Vërtetmatës (vertetmates.mk), Fondacioni Metamorfozis është anëtar i certifikuar e IFCN-së nga viti 2019, duke marrë pjesë kështu në ...

Повеќе

U formua Rrjeti kundër Dezinformimit i Ballkanit (ADN-Ballkan), i cili angazhohet për bashkëpunim ndërkufitar

Nëntë organizata nga pesë vende të Ballkanit kanë shënuar 2 prillin, Ditën Ndërkombëtare për Verifikimin e Fakteve 2020 duke njoftuar për krijimin e Rrjetit kundër Dezinformimit për Ballkanin (ADN-Ballkan). ADN-Ballkan shërben si bazë për bashkëpunim midis organizatave të shoqërisë civile, mediave, institucioneve arsimore dhe të gjithë palëve të tjera të interesuara me qëllim të krijimit të një fronti të gjerë për ta luftuar dezinformimin përmes afirmimit të ...

Повеќе

Arsim cilësor onlajn duke përdorur Resurse të hapura arsimore

Ekipi i Resurseve të hapura arsimore në kuadër të Fondacionit Metamorfozis nga Shkupi i fton të gjithë mësimdhënësit, mësimdhënëset, të gjithë kuadrin mësimor dhe shërbimet profesionale në shkolla për solidaritet dhe aksion të përbashkët. Arsimi cilësor për të gjithë nxënësit nuk duhet të lihet pas dore edhe në rrethanat në të cilat gjendemi sot. Duke i përdorur, por edhe duke i shpërndarë resurset tona arsimore (leksionet, ushtrimet, prezantimet, etj.), ...

Повеќе

Pezullohen aktivitetet në kuadër të projektit “Burimet të hapura arsimore”

Pas rekomandimit të Komisionit për sëmundje infektive në kuadër të Ministrisë së Shëndetësisë, dhe mbylljes së të gjitha shkollave fillore, ekipi që e zbaton projektin “Burime të hapura arsimore” në Fondacionin Metamorfozis i pezulloi aktivitetet e lidhura me projektin. Do ta ndjekim nga afër situatën, dhe rekomandimet e institucioneve kompetente, dhe sa po të krijohen kushte të sigurta për realizimin e trajnimeve dhe prezantimeve, aktivitetet e RHA-ve do të vazhdojnë....

Повеќе

Anulohet Hakatoni për të dhëna të hapura

Në përputhje me rekomandimin për mosmbajtjen e tubimeve dhe ngjarjeve të mëdha publike nga ana e Komisionit për sëmundjeve infektive në kuadër të Ministrisë së Shëndetësisë, me keqardhje ju informojmë se ngjarja e planifikuar “HAKATONI për të dhëna të hapura”, i cili duhej të mbahej më 13 dhe 14 mars 2020, në ambientet e Fondit për Inovacion dhe Zhvillimit Teknologjik, do të anulohet. Ngjarja anulohet për shkak të gjendjes me virusin korona (COVID – 19). Pas...

Повеќе

Shpallje për punësimin e udhëheqësit/es së projektit

Informata kryesore Fondacioni për Internet dhe Shoqëri “Metamorfozis”, përmes programit “Llogaridhënia shoqërore” kërkon ta forcojë rolin e sektorit civil në rritjen e transparencës dhe llogaridhënies së institucioneve shtetërore, vetëqeverisjes lokale dhe sektorit privat. Aktivitetet që i realizon Fondacioni “Metamorfozis” në kuadër të këtij programi synojnë krijimin e një mjedisi në të cilin zëri i qytetarëve do të ndikojë dhe do të kontribuojë për ...

Повеќе

“Metamorfozis” shpalli thirrjen për angazhim të gazetarëve në redaksitë e “Meta.mk” dhe “Portalb.mk”

andidatët duhet të dërgojnë biografinë e tyre (CV) të shkurtër dhe Letrën e motivimit, në formë elektronike në adresën: konkurs@metamorphosis.org.mk më së voni deri në datë 15.02.2020.

Повеќе