Menyja
ZavrshnaFotka1

Ngjarje përmbyllëse dhe prezantim i projektit “Kush ua lidh duart gazetarëve dhe si të zgjidhen ato – Masa e paraburgimit?”

Në ngjarjen përmbyllëse të projektit “Gazetaria hulumtuese, rojtare e të drejtave dhe lirive të njeriut” u promovua video-storja hulumtuese “Kush ua lidh duart gazetarëve dhe si të zgjidhen ato – Masa e paraburgimit”. Storja, e paramenduar si studim rasti, merret me problemet e gazetarëve gjatë sigurimit të informatave zyrtare nga institucionet shtetërore. Qëlim i hulumtimit ishte masa e paraburgimit në sistemin gjyqësor të Maqedonisë gjatë vitit ...

Më shumë
vrzani-race-thumb

Ftesë për prezantim: Kush ua lidh duart gazetarëve dhe si të zgjidhen ato – Masa e paraburgimit

Fondacioni Metamorfozis Ju fton në prezantimin përfundimtar “Kush ua lidh duart gazetarëve dhe si të zgjidhen ato – Masa e paraburgimit”. Ngjarja do të mbahet të enjten, më 15 qershor 2017 (11:00-13:00), Klubi GEM në kafe-barin “Menada”, Çarshia e vjetër, Shkup. Shkarkoni agjendën (.pdf)

Më shumë
2

U mbajt “Dita e Microsoft-it” në Shkup: “Теknologjia në re (cloud) e ndihmon shoqërinë”

Fondacioni për internet dhe shoqëri, “Metamorfozis” sot në Qendrën e kongreseve në Panairin e Shkupit e organizoi ngjarjen “Dita e Microsoft-it”, kushtuar sektorit qytetar, në temën “Teknologjia në re (cloud) e ndihmon shoqërinë”. Në hapje të ngjarjes, drejtori ekzekutiv i Fondacionit Metamorfozis, Bardhyl Jashari, theksoi se teknologjia dhe implementimi i zgjidhjeve të reja softuerike duhet t’u shërbejnë organizatave joqeveritare që ...

Më shumë
20170512161520

U mbajt punëtori për bashkëpunim nëpërmjet Microsoft Office 365 sharepoint

Të premten, më 12 maj, në Fondacionin Metamorfozis u mbajt punëtori ku morën pjesë 10 përfaqësues të sektorit qytetar, në të cilën ata kishin mundësi të mësojnë më tepër për mënyrën e shfrytëzimit të Microsoft Office 365. Në këtë punëtori njëorëshe, u prezantuan mënyrat se si më lehtë të punojnë disa të punësuar në të njëjtën kohë në dokumentin e njëjtë, si të punojnë me Microsoft Office 365 Sharepoint me qëllim që sa më lehtë të mbikëqyret ...

Më shumë
IMG_3953

U mbajt konferenca përfundimtare -Ndërtimi i përgjegjësis nëpërmjet angazhimit qytetar

Ka indikacione se komunat e Maqedonisë, nëpërmjet zërit buxhetor 463 të dedikuar për financimin e organizatave joqeveritare, financojnë në mënyrë të paligjshme klube sportive që janë të regjistruara si shoqata aksionare, tregoi hulumtimi i Qendrës për komunikime qytetare (QKQ) në kuadër të projektit Llogaridhënia nëpërmjet angazhimit qytetar, të cilin e realizon Fondacioni për internet dhe shoqëri, Metamorfozis. Qendra për komunikime qytetare realizoi një hulumtim dhe ...

Më shumë
logo

Ftesë për konferencën Tech4Good në Shkup “Teknologjia në re (cloud) e ndihmon shoqërinë”

Fondacioni Metamorfozis, së bashku me zyrën lokale të “Microsoft”, organizojnë ditën e Microsoft-it kushtuar sektorit qytetar – “Teknologjia në re (cloud) e ndihmon shoqërinë”. Ngjarja do të mbahet më 16 maj, në hapësirat e Qendrës së kongreseve në Panairin e Shkupit, në sallën e Biznesit, me fillim në orën 10:00. Ngjarja do t’u mundësojë përfaqësuesve tësektorit qytetar të mësojnë më tepër për mundësitë se si të fitojnë donacione softuerike dhe ...

Më shumë
20170424104532

Takim i partnerëve të projektit ACTION SEE në Podgoricë

Më 24 prill 2017, në Qendrën informative në Podgoricë të Malit të Zi, u mbajt takimi i tretë i partnerëve të projektit ACTION SEE – Përgjegjësi, Teknologji dhe Rrjeti i institucioneve të hapura në Evropën Juglindore. Në takim morën pjesë përfaqësuesit e Fondacionit Metamorfozis, i cili njëkohësisht është edhe koordinator i projektit, si dhe organizatat partnere – Westminster Foundation for Democracy nga Britania e Madhe, Citizens Association Why not? nga Bosnja dhe ...

Më shumë
20170424140921

Në Podgoricë u prezantuan rezultatet e hulumtimit për nivelin e hapjes së pushteteve ekzekutive në rajon

Më 24 prill, në hotelin CentreVille në Podgoricë  të Malit të Zi u mbajt konferencë me titullin: “Niveli i hapjes së institucioneve të pushtetit ekzekutiv në rajon dhe në Malin e Zi” ku u prezantuan rezultatet e hulumtimit për nivelin e hapjes së pushteteve ekzekutive në rajon që u realizua në kuadër të projektit ACTION SEE – Përgjegjësi, Teknologji dhe Rrjeti i institucioneve të hapura në Evropën Juglindore. Shefi i delegacionit të Bashkimit Evropian në ...

Më shumë
Untitled

U mbajt uebinar në temën: „Si ta mbroni privatësinë në botën digjitale?“

Më 12 prill 2017 u mbajt uebinar njëorësh në temën : „Si ta mbroni privatësinë në botën digjitale“, ku morën pjesë 46 pjesëmarrës, të cilët morën pjesë në mënyrë aktive duke parashtruar pyetje dhe duke diskutuar. Ligjërues i uebinarit ishte Еlena Trifunovska magjistre e komunikimeve me përvojë shumëvjeçare në fushën e mbrojtjes së privatësisë. Në periudhën prej vitit 2005 deri në vitin 2014, Elena ka punuar si këshilltare për bashkëpunim ndërkombëtar...

Më shumë
infographic

U mbajt uebinar në temën “Infografiku: Të dhënat, dizajni, tregimi”

Më 10 prill 2017 u mbajt uebinar njëorësh në temën “Infografiku: Të dhënat, dizajni, tregimi”, ku morën pjesë 67 pjesëmarrës, të cilët morën pjesë në mënyrë aktive duke parashtruar pyetje dhe duke diskutuar. Ligjërues i uebinarit ishte Ignasi Alkalde, i cili ka diplomuar në fushën e multimedias, është magjistër i shoqërisë informatike dhe i shoqërisë së dijes dhe posedon diplomë universitare për analizë dhe vizualizim të të dhënave. Ai jeton dhe ...

Më shumë