Menyja
20170424104532

Takim i partnerëve të projektit ACTION SEE në Podgoricë

Më 24 prill 2017, në Qendrën informative në Podgoricë të Malit të Zi, u mbajt takimi i tretë i partnerëve të projektit ACTION SEE – Përgjegjësi, Teknologji dhe Rrjeti i institucioneve të hapura në Evropën Juglindore. Në takim morën pjesë përfaqësuesit e Fondacionit Metamorfozis, i cili njëkohësisht është edhe koordinator i projektit, si dhe organizatat partnere – Westminster Foundation for Democracy nga Britania e Madhe, Citizens Association Why not? nga Bosnja dhe ...

Më shumë
20170424140921

Në Podgoricë u prezantuan rezultatet e hulumtimit për nivelin e hapjes së pushteteve ekzekutive në rajon

Më 24 prill, në hotelin CentreVille në Podgoricë  të Malit të Zi u mbajt konferencë me titullin: “Niveli i hapjes së institucioneve të pushtetit ekzekutiv në rajon dhe në Malin e Zi” ku u prezantuan rezultatet e hulumtimit për nivelin e hapjes së pushteteve ekzekutive në rajon që u realizua në kuadër të projektit ACTION SEE – Përgjegjësi, Teknologji dhe Rrjeti i institucioneve të hapura në Evropën Juglindore. Shefi i delegacionit të Bashkimit Evropian në ...

Më shumë
Untitled

U mbajt uebinar në temën: „Si ta mbroni privatësinë në botën digjitale?“

Më 12 prill 2017 u mbajt uebinar njëorësh në temën : „Si ta mbroni privatësinë në botën digjitale“, ku morën pjesë 46 pjesëmarrës, të cilët morën pjesë në mënyrë aktive duke parashtruar pyetje dhe duke diskutuar. Ligjërues i uebinarit ishte Еlena Trifunovska magjistre e komunikimeve me përvojë shumëvjeçare në fushën e mbrojtjes së privatësisë. Në periudhën prej vitit 2005 deri në vitin 2014, Elena ka punuar si këshilltare për bashkëpunim ndërkombëtar...

Më shumë
infographic

U mbajt uebinar në temën “Infografiku: Të dhënat, dizajni, tregimi”

Më 10 prill 2017 u mbajt uebinar njëorësh në temën “Infografiku: Të dhënat, dizajni, tregimi”, ku morën pjesë 67 pjesëmarrës, të cilët morën pjesë në mënyrë aktive duke parashtruar pyetje dhe duke diskutuar. Ligjërues i uebinarit ishte Ignasi Alkalde, i cili ka diplomuar në fushën e multimedias, është magjistër i shoqërisë informatike dhe i shoqërisë së dijes dhe posedon diplomë universitare për analizë dhe vizualizim të të dhënave. Ai jeton dhe ...

Më shumë
Privacy

Ftesë për uebinar: Mësoni si ta mbroni privatësinë në botën digjitale!

Mësoni si ta mbroni privatësinë në botën digjitale! Kur: 12 prill, me fillim në orën 15:00 Sa do të zgjasë? Një orë! Çmimi i pjesëmarrjes? FALAS! Si të regjistrohem? Klikoni këtu: https://attendee.gotowebinar.com/register/2095598076105001219 Në cilën gjuhë do të mbahet uebinari? Ky uebinar do të mbahet në gjuhën maqedonase. *Ky uebinar do të mbahet onlajn. Ideja për atë se ç’është privatësia, ç’është e dhënë personale dhe diçka që na takon vetëm ...

Më shumë
Untitled

Ftesë për uebinar: Si të krijoni infografik të përkryer!

Mësoni si të krijoni infografik të përkryer! Kur: 10 prill, me fillim në orën 16:00 Sa do të zgjasë? Një orë! Çmimi i pjesëmarrjes? FALAS! Si të regjistrohem? Kliko këtu: https://attendee.gotowebinar.com/register/7320531207318542338 Në cilët gjuhë do të mbahet uebinari? Ky uebinar do të mbahet në gjuhën angleze. Nëse një fotografi vlen sa një mijë fjalë, atëherë infografiku i mirë vlen sa një mijë faqe. Pa marrë parasysh se a jeni duke përgatitur një prezantim, ...

Më shumë
IMG_20170330_103051

Shkalla a hapjes së institucioneve të pushtetit ekzekutiv në Maqedoni është në nivelin më të ulët në rajon – Propozime për përmirësimin e gjendjes momentale

Hulumtimi për shkallën e hapjes së institucioneve në gjashtë vende nga rajoni në kuadër të projektit ACTION SEE – Përgjegjësi, Teknologji dhe Rrjeti i institucioneve të hapura në Evropën Juglindore, të cilin e realizon Fondacioni për internet dhe shoqëri “Metamorfozis”, tregoi se shkalla e hapjes së pushtetit ekzekutiv në Maqedoni është në nivelin më të ulët në krahasim me Serbinë, Malin e Zi, Shqipërinë, Kosovën dhe Bosnje dhe Hercegovinën. ...

Më shumë
IMG_2833

Fondacioni Metamorfozis dhe Microsoft në Kosovë ndihmojnë sektorin civil në transformimin dixhital

Fondacioni Metamorfosis në bashkëpunim me zyrën lokale të Microsoft në Kosovë, me datën 22 mars organizuan konferencën Tech4Good në Prishtinë me pjesëmarrje të gjërë të përfaqësuesve të sektorit qytetar. Konferenca, pati një fokus të veçantë të ndihmojë sektorin civil në transformimin dixhital me qëllim që përmes të gjitha donacioneve të ofruara përmes platformës TechSoup Balkans nga donatori Microsoft, organizatat jofitimprurëse arrijnë potencialin e tyre ...

Më shumë
DSC_0695

U mbajt konferenca e parë për financim grupor në Maqedoni

Modeli alternativ i financimit grupor (crowdfunding) nuk është pus për plotësimin e dëshirave, mirëpo definitivisht është ardhmëria e financimit – ky është përfundimi i Konferencës së parë për crowdfunding më 11.03.2017 në hotelin Kontinental, në organizim të Shoqatës Liderë për edukim, aktivizëm dhe zhvillim, si pjesë e projektit “Llogaridhënia nëpërmjet angazhimit qytetar”, të cilin e realizon Fondacioni Metamorfozis me mbështetje të Ambadës ...

Më shumë
baner Kosove

Ftesë për konferencën Tech4Good Prishtinë “Teknologjia në re (cloud) ndihmon shoqëritë”

Fondacioni Metamorfozis, së bashku me zyrën lokale të “Microsoft”, organizojnë ditën e Microsoft-it kushtuar sektorit qytetar – “Teknologjia në re (cloud) ndihmon shoqëritë”. Ngjarja do të mbahet më 22 mars, në hapësirat e Hotel Sirius (salla Andromeda, kati i dytë), në Prishtinë, me fillim në orën 10:00. Ngjarja do t’u mundësojë përfaqësuesve të sektorit qytetar të mësojnë më tepër për mundësitë se si të fitojnë donacione softuerike dhe ...

Më shumë