Menyja
logo-meta-mk

KEMM-ja i vlerësoi si të arsyeshme 9 ankesa të Fondacionit “Metamorfozis”

Këshilli për etikë të mediave i Maqedonisë (KEMM), dje më 6 prill, ka miratuar 9 vendime në bazë të ankesave të parashtruara nga Fondacioni “Metamorfozis”, me ç’rast të gjitha ankesat janë vlerësuar si të arsyeshme. Ankesat kishin të bëjnë me mospublikimin e demantit të dërguar te portalet kurir.mk, lider.mk, makedonija24.mk, netpress.com.mk, plus24.mk, republika.mk, si dhe te televizonet “Kanal 5”, “Nova” dhe “Sitel”. Demantet të cilat ...

Më shumë
wsa_logo_2015_rgb-600x310

Paraqituni në Shpërblimin e Samitit botëror 2017

Metamorfozis i fton kandidatët e interesuar nga Maqedonia t’i paraqesin aplikacionet e tyre për celularë ose ueb-aplikacionet, të cilat mund të nominohen për pjesëmarrje në Shpërblimin e Samitit botëror 2017 (WSA). Korniza kohore: Prej 4 prillit deri më 15 qershor: Regjistrimi i aplikacionit të përfaqësuesit lokal Prej 1 korrikut deri më 15 gusht: Juria onlajn e WSA-së i shqyrton të gjitha aplikacionet e dërguara dhe bën përzgjedhje të rrethit të ngushtë të ...

Më shumë
logo-meta-mk

Demant: “Metamorfozis” nuk organizon protesta!

Fondacioni “Metamorfozis” nëpërmjet trajnimeve të tij i ndërton kapacitetet e organizatave joqeveritare për përdorimin e teknologjive të reja që të jenë më efikase në realizimin e misioneve të tyre dhe në përpjekjet e tyre për përforcimin e demokracisë, sundimin e të drejtës, të drejtat e njeriut, luftën kundër korrupsionit dhe mbrojtjen e mjedisit jetësor. Pohimet e publikuara më 21 mars të vitit 2017 nga ana e mediave “Dnevnik”, TV “Nova” dhe “Veçer”,...

Më shumë
nevldini-pres-860x662

122 organizata qytetare kërkuan mbështetje nga qytetarët, institucionet dhe nga qeveria

Në konferencën e sotme për shtyp, 122 organizata qytetare nën moton “Duhet ta mbrojmë shoqërinë qytetare në Maqedoni” kërkuan mbështetje nga qytetarët, nga institucionet dhe nga qeveria aktuale dhe ajo e ardhshme për shkak të sulmeve mbi shoqërinë qytetare në periudhën e fundit.   Të nderuar, Ne, organizatat qytetare të nënshkruara më poshtë, nga tërë Maqedonia, i drejtohemi publikut në këto kohëra të vështira kur liria e qytetarit dhe shoqëria ...

Më shumë
pres_protiv_lagite-12

“SOS”-i dhe urdhërdhënësit e tij nuk mund ta heshtin shoqërinë qytetare mendjehapur

Ne, organizatat qytetare që jemi cak i sulmeve të vazhdueshme të orkestruara të pushtetit të deritanishëm dhe të shërbëtorëve të tij, edhe një herë kërkojmë që publikisht të kërkohet falje dhe të tërhiqen të gjitha gënjeshtrat, shpifjet dhe dezinformatat për punën tonë, të publikuara nga ana e të ashtuquajturës iniciativë qytetare “SOS”. Në të kundërtën do të jemi të detyruar që drejtësinë ta kërkojmë në gjykatë, përkatësisht do të ngremë padi ...

Më shumë
meta_thumb

Demant për gënjeshtrat e publikuara nga SOS për Fondacionin “Metamorfozis”

Fondacioni “Metamorfozis” i dënon ashpër dhe i konsideron si gënjeshtër të madhe dhe shpifje, dhe në tërësi i demanton deklaratat e përfaqësueseve të grupit prej tre qytetarëve të quajtur “Stop operacioni Soros” (SOS), të shprehura në konferencën për shtyp të mbajtur me datën 4 shkurt të vitit 2017. Në këtë konferencë u thanë gënjeshtra për fondacionin “Metamorfozis”, duke përfshirë edhe akuza të pasakta se në llogaritë e fondacionit janë derdhur ...

Më shumë
usaid-cep-logo

Projekti i USAID-it për pjesëmarrje qytetare: Kërkesë për aplikim për grante për mbështetje strategjike

  Projekti për pjesëmarrje qytetare i USAID-it i fton të gjitha organizatat e shoqërisë qytetare (OSHQ) në Maqedoni që të aplikojnë për Grante për mbështetje strategjike (GMS). Projekti për pjesëmarrje qytetare është program pesëvjeçar i financuar nga USAID-i që kontribuon për arritjen e dy qëllimeve: (1) ndikimin më të madh të OSHQ-ve mbi politikat dhe programet që kanë të bëjnë me çështjet me prioritet që i brengosin qytetarët, dhe (2) angazhimin më të ...

Më shumë
image001

Nevojitet luftë këmbëngulëse kundër korrupsionit

Ne, organizatat qytetare nga Platforma për luftë kundër korrupsionit me rastin e 9 dhjetorit Ditës ndërkombëtare për luftë kundër korrupsionit i bashkangjitemi fushatës globale të Kombeve të Bashkuara me moton “Të bashkuar kundër korrupsionit”. Në periudhën që pason, ka nevojë për luftë të vendosur dhe këmbëngulëse kundër korrupsionit. Sipas raportit të Komisionit Evropian, korrupsioni paraqet njërën nga pengesat në rrugën e përbashkët drejt ...

Më shumë
east-west-management-institute

Shpallje për punë: Konsultant për TI me honorar

Instituti për menaxhment Lindje Perëndim (East West Management Institute) në Shkup ka nevojë për menaxher për TI me honorar që ta krijojë dhe ta mirëmbajë një rrjet të vogël të zyrës. Rrjeti përfshin një server për fajlla (file server), shtypës/skener dhe pajise të tjera të ngjashme dhe rreth 10 kompjuterë. Detyrat përfshijnë vendosje dhe konfigurim të të gjitha pajisjeve, mbikëqyrje mujore të pajisjeve të rrjetit dhe kopje rezervë të serverëve (server backups), ...

Më shumë
actionsee_logo_horizontal

Thirrje për aplikime – Grante për organizatat qytetare

ACTION SEE – Përgjegjësi, Teknologji dhe Rrjeti i institucioneve të hapura në Evropën Juglindore shpall: Kërkesë për aplikime Grante për organizatat qytetare ACTION SEE e shpall këtë kërkesë për aplikime që të sigurojë mbështetje për organizatat qytetare dhe ta promovojë qeverisjen e mirë dhe sundimin e të drejtës nëpërmjet skemës për grante e cila do të ndajë 25-30 grante të vogla për organizatat qytetare nga Maqedonia, Serbia, Bosnja dhe Hercegovina, Mali i Zi,...

Më shumë