Мени

U mbajt takimi fillestar me grantistët nga cikli i tretë i skemës së granteve të projektit ACTION SEE nga Maqedonia e Veriut

Më 9 korrik të vitit 2019 u mbajt takimi fillestar me përfaqësuesit e grantistëve nga cikli i tretë i skemës së granteve të projektit ACTION SEE nga Maqedonia e Veriut Qëllimi i takimit fillestar ishte që përfituesit e grantistëve të njihen më mirë me procedurat në lidhje me zbatimin e granteve të tyre, por gjithashtu të kenë mundësinë të njihen mes tyre, t’i shkëmbejnë praktikat dhe përvojat më të mira në lidhje me zbatimin e granteve, dhe të krijojnë kontakte ...

Повеќе

Konferenca “Facing the facts in the Balkans and beyond” në Tiranë-pjesëmarrës edhe “Metamorfozis”

Duke filluar prej sot, 5 qershor 2019, deri të premten, 7 qershor 2019, Fondacioni për Shoqëri dhe Internet “Metamorfozis” do të jetë pjesë e konferencës ndërkombëtare për verifikim të fakteve dhe luftën kundër keqinformimit – dezinformimit “Facing the facts in the Balkans and beyond” (Ballafaqimi me faktet në Ballkan dhe më gjerë), transmeton Portalb.mk. Në panelin e parë të diskutimit, ku të pranishëm ishin udhëheqës të mediave që kryesisht për bazë kanë ...

Повеќе

Ftesë për të marrë pjesë në sesionet informative për konkursin nga Programi për grante të vogla i projektit “KriThink”

Fondacioni për internet dhe shoqëri “Metamorfozis” dhe “Eurothink – Qendra për strategji evropiane” u drejtohen organizatave lokale të shoqërisë dhe mediave të interesuara me ftesë për të marrë pjesë në seancat informuese në lidhje me Programin e granteve të vogla në kuadër të projektit “Të menduarit kritik për qytetarët me aftësi mediatike – KriThink”, të mbështetur nga Bashkimi Evropian. Konkursi për grante të vogla është pjesë e ...

Повеќе

Qasja e Fondacionit “Metamorfozis” për ta luftuar dezinformimin e brendshëm dhe atë ndërkufitar u prezantua në konferencën POINT 8.0 në Sarajevë

Sara Malosmani (Lëvizja MJAFT!, Shqipëri), Ivana Markuliq (Qendra për hulumtim, transparencë dhe llogaridhënie, Serbi), Blerina Ramaj (Open Data Kosovo), Milla Josifovska (Metamorfozis, Maqedonia e Veriut), Milica Kovaçeviq (Qendra për tranzicion demokratik, Mali i Zi) dhe Danira Karoviq (Shoqata e qytetarëve “Zashto ne?”, Bosnjë dhe Hercegovinë) në hapjen e konferencës Point 8.0.   Nga data 16 deri më 18 maj 2019, Metamorfozis ndau njohuri të rëndësishme nga puna e tyre...

Повеќе

Formohet Forumi digjital për teknologjitë informatike-të komunikimit

Në seancën e sotme konstitutive të kryesuar nga ministri për shoqëri informatike dhe administratë, Damjan Mançevski, u formua Forumi digjital për teknologjitë informatike-të komunikimit si një forum partneriteti dhe koalicion për shkëmbimin e ideve midis institucioneve dhe palëve të tjera të interesuara, që e mbështesin partneritetin digjital. Nga MSHIA-ja theksojnë se ideja për formimin e këtij forumi erdhi si rezultat i njohjes së rëndësisë së transformimit digjital ...

Повеќе

Pakot turistike të përbashkëta, mundësi për zhvillim të turizmit

Sot në Tetovë u mbajt pjesa e dytë e takimeve të përbashkëta për identifikimin e kornizës për pjesën e mbetur të pakove për pjesën e Maqedonisë, me pjesëmarrje të personave të biznesit, OJQ-ve  dhe institucioneve që kanë të bëjnë me turizmin në Maqedoni, ndërsa gjithashtu morën pjesë edhe mysafirë nga Qarku i Elbasanit, për të parë lidhshmërinë e produkteve të mundshme të përbashkëta. “Suksesi mund të jetë rezultat vetëm i veprimit të përbashkët, ...

Повеќе

e-Shoqëri.mk: Niveli më i lartë i edukimit elementar mediatik nënkupton përgjegjësi më të madhe të institucioneve

Njëri nga rekomandimet kryesore të konferencës është që njohuritë elementare mediatike të futet si pjesë e procesit zyrtar arsimor në shkollat e Maqedonisë.

Повеќе

Konferenca e katërmbëdhjetë e-Shoqëri.mk: Qytetarë me njohuri mediatike për institucione llogaridhënëse

Të gjithë të interesuarit mund ta shohin propozim-agjendën dhe të marrin pjesë në konferencë duke u regjistruar në ueb-faqen zyrtare: e-society.mk më së voni deri të enjten, më 06 dhjetor të vitit 2018, në orën 16:00.

Повеќе

ACTION SEE në vizitë studimore në Kardif dhe Edinburg

Një delegacion prej 12 përfaqësuesve të organizatave qytetare, nga dy vetë prej secilit vend të Ballkanit Perëndimor (Shqipëria, Bosnja, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi, dhe Serbia), së bashku me përfaqësues të Fondacionit Westminster nga Beogradi dhe Londra i vizituan Kardifin dhe Edinburgun që të takohen me anëtarët e Parlamentit të Uellsit dhe të Skocisë, si dhe me përfaqësuesit e organizatave të atjeshme qytetare, që merren me të dhënat e hapura dhe transparencën. ...

Повеќе

“Si bëhen lojërat kompjuterike” në SH.F.K. “Nikolla Karev” nga Probishtipi – Java evropiane e programimit

Më 09.10.2018 (e martë) në orën 11:30, në SH.F.K. "Nikolla Karev" në Probishtip, u mbajt një orë publike në temën "Si bëhen lojërat kompjuterike". Ngjarja u organizua në kuadër të Javës evropiane të programimit për vitin 2018 (EU Code Week 2018).

Повеќе