Menyja
20171215_144351

U mbajtën takime me grantistët e projektit ACTION SEE nga Maqedonia

Më 05 dhjetor të vitit 2017 u mbajt takim me përfaqësuesit e grantistëve në lidhje me implementimin e granteve të tyre, si dhe për përcaktimin e nevojave për trajnim dhe për zhvillimin e kapaciteteve të tyre, që është njëra nga aktivitetet kyçe të projektit ACTION SEE. Në këtë takim, grantistët kishin mundësi që të njoftohen ndërmjet tyre dhe t’i këmbejnë praktikat dhe nevojat më të mira në lidhje me implementimin e granteve. Në këtë mënyrë, projekti ka ...

Më shumë
esociety photo 3

Е-Shoqëri.mk: Reformat e mediave duhet të bëhen në mënyrë profesionale dhe nëpërmjet dialogut

Në mesin e folësve në sesionin e parë ishte edhe drejtoresha ekzekutive e Fondacionit "Shoqëri e hapur - Maqedoni", Fani Karanfillova - Panovska, e cila e potencoi rëndësinë e rolit të shoqërisë qytetare dhe theksoi se pa shoqëri qytetare, e cila do të jetë kritikuese profesionale dhe objektive e pushtetit, nuk do të realizohet ajo që duhet

Më shumë
e-society-slide

Konferenca e trembëdhjetë e-Shoqëri.mk në temën: Liria dhe privatësia

Në këtë ngjarje, në katër sesione të veçanta do të debatojnë dhe do të diskutojnë përfaqësuesit e institucioneve, organizatave mediatike dhe të sektorit qytetar, me qëllim që të kontribuojnë për përforcimin e vetëdijes publike për reformat prioritare dhe sfidat në sferën mediatike.

Më shumë
1 tech4good3-768x512

Fondacioni Metamorfozis dhe Microsoft-i i ndihmojnë sektorit të shoqërisë qytetare anembanë Ballkanit në transformimin digjital

Fondacioni Metamorfozis, në bashkëpunim me zyrën lokale të Microsoft-it në Kosovë, Shqipëri dhe Maqedoni, e organizoi konferencën Tech4Good në Prishtinë, Tiranë dhe në Shkup. Mbi 200 përfaqësues nga organizatat e shoqërisë qytetare morën pjesë në këto konferenca. Takimet u fokusuan në ndihmën që mund t’i ofrohet sektorit qytetar në procesin e transformimit digjital, që organizatat jofitimprurëse ta arrijnë potencialin e tyre maksimal nëpërmjet donacioneve që ...

Më shumë
point-6-0-by-vanja-cerimagic-02-600x400

Njoftim: Diskutim në panel për nivelin e hapjes dhe transparencën e institucioneve të Ballkanit Perëndimor

Më 19 korrik, me fillim në orën 13:00 në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë, do të mbahet diskutim në panel për nivelin e hapjes dhe transparencën e institucioneve të Ballkanit Perëndimor. Ky diskutim është pjesë e projektit ACTION SEE – Përgjegjësi, Teknologji dhe Rrjeti i institucioneve të hapura në Evropën Juglindore. Qëllimi i ngjarjes është prezantimi zyrtar i nivelit të hapjes së institucioneve për çdo vend, si hap i parë për një fushatë më të madhe ...

Më shumë
ZavrshnaFotka1

Ngjarje përmbyllëse dhe prezantim i projektit “Kush ua lidh duart gazetarëve dhe si të zgjidhen ato – Masa e paraburgimit?”

Në ngjarjen përmbyllëse të projektit “Gazetaria hulumtuese, rojtare e të drejtave dhe lirive të njeriut” u promovua video-storja hulumtuese “Kush ua lidh duart gazetarëve dhe si të zgjidhen ato – Masa e paraburgimit”. Storja, e paramenduar si studim rasti, merret me problemet e gazetarëve gjatë sigurimit të informatave zyrtare nga institucionet shtetërore. Qëlim i hulumtimit ishte masa e paraburgimit në sistemin gjyqësor të Maqedonisë gjatë vitit ...

Më shumë
IMG_6107

Ngjarja përmbyllëse e projektit për trajnim të personave me pengesa intelektuale

Dje (15.06.2017) në orët e pasdites, në Dhomën publike në Shkup u mbajt ngjarja përmbyllëse e projektit “Çka do të pini?” – projekt për trajnimin e personave me pengesa intelektuale për shkathtësi hotelierike. Të pranishmit kishin mundësi që të njoftohen me qëllimet, rezultatet dhe materialet të cilat u përgatitën në kuadër të projektit, mirëpo para së gjithash, të shërbehen nga ana e katër pjesëmarrësve në objektet hotelierike që u mbajtën në...

Më shumë
vrzani-race-thumb

Ftesë për prezantim: Kush ua lidh duart gazetarëve dhe si të zgjidhen ato – Masa e paraburgimit

Fondacioni Metamorfozis Ju fton në prezantimin përfundimtar “Kush ua lidh duart gazetarëve dhe si të zgjidhen ato – Masa e paraburgimit”. Ngjarja do të mbahet të enjten, më 15 qershor 2017 (11:00-13:00), Klubi GEM në kafe-barin “Menada”, Çarshia e vjetër, Shkup. Shkarkoni agjendën (.pdf)

Më shumë
2

U mbajt “Dita e Microsoft-it” në Shkup: “Теknologjia në re (cloud) e ndihmon shoqërinë”

Fondacioni për internet dhe shoqëri, “Metamorfozis” sot në Qendrën e kongreseve në Panairin e Shkupit e organizoi ngjarjen “Dita e Microsoft-it”, kushtuar sektorit qytetar, në temën “Teknologjia në re (cloud) e ndihmon shoqërinë”. Në hapje të ngjarjes, drejtori ekzekutiv i Fondacionit Metamorfozis, Bardhyl Jashari, theksoi se teknologjia dhe implementimi i zgjidhjeve të reja softuerike duhet t’u shërbejnë organizatave joqeveritare që ...

Më shumë
20170512161520

U mbajt punëtori për bashkëpunim nëpërmjet Microsoft Office 365 sharepoint

Të premten, më 12 maj, në Fondacionin Metamorfozis u mbajt punëtori ku morën pjesë 10 përfaqësues të sektorit qytetar, në të cilën ata kishin mundësi të mësojnë më tepër për mënyrën e shfrytëzimit të Microsoft Office 365. Në këtë punëtori njëorëshe, u prezantuan mënyrat se si më lehtë të punojnë disa të punësuar në të njëjtën kohë në dokumentin e njëjtë, si të punojnë me Microsoft Office 365 Sharepoint me qëllim që sa më lehtë të mbikëqyret ...

Më shumë