Мени

ЕДРИ-Грам

Опис на најновиот број, линк кон него Линкови кон постарите броеви

Барање за прибирање на понуди (RFP)

Проектот за децентрализација на УСАИД ги повикува сите квалификувани фирми кои се регистрани и легално работат во Македонија да поднесат понуди за обезбедување на хардвер, софтвер и услуги наменети за ограничен број македонски единици на локалната самоуправа.Заинтересираните страни можат да побараат копија од барањето почнувајќи од денот на објавување на овој оглас на веб ...

Услуги

Фондацијата Метаморфозис ги нуди следните услуги: Комјутерски курсеви Изработка на веб-сајтови и веб апликации

e-Kапацитети

Проекти од оваа програма: Слободен софтвер е-Рајдери

е-Инклузивност

Проекти од оваа програма: Соработка со регионот Долна Нормандија Лицата со хендикеп се активни граѓани Иницијатива за Отворен пристап во Македонија Дигитални клубови Повторна употреба на користени компјутери Пренос на знаења Заштита и безбедност на децата и нивните права на интернет

Добро владеење

Проекти од оваа програма: Отчетност и транспарентност pisi.im (во тек) popravi.mk (во тек) vistinomer.mk glasomer.mk Слободен пристап до информации од јавен карактер (во тек) Слободен пристап до информации во локалната самоуправа во Македонија (2006) е-Владеење Модел за ефикасна комуникација меѓу Комисиите за односи со заедниците и граѓаните (МЕК) (2010-2011) Проект за е-Влада: Поддршка на ...

е-Законодавство

Проекти од оваа програма: Тематска мрежа КОМУНИЈА Криејтив комонс (креативни заеднички содржини) Политика за слободен софтвер со отворен код Иницијатива за приватност на интернет Полесно до приватност на интернет

Програми

Список со програми на Фондацијата Метаморфозис:1. Човекови права I. Приватност и сигурност II. Слобода на изразување III. Права на пристап за сите 2. Social Innovation – Општествена иновација I. Нови медиуми II. Надминување на дигитален јаз III. Слободен софтвер IV. Криејтив комонс V. Јавен домен (Communia) VI. Отворен пристап VII. Отворени образовни ресурси VIII. е-Бизнис 3. Добро владеење I. Транспарентност и...

Оглас: Се бараат двајца Мајкрософт-сертифицирани обучувачи

Фондацијата Метаморфозис има потреба од двајца обучувачи од областа систем администрација за работа на краткорочен проект. Обучувачите е неопходно да поседуваат титула „Microsoft Certified Trainer“ од соодветната област. Ангажманот е на хонорарна база, а ќе се одвива во текот на февруари и март 2006 година. Ќе опфаќа обука за администрирање на оперативниот систем „Microsoft Server 2003“, на ...