Мени

„Заврши си работа!“ – ЦД со слободен софтвер за канцелариско работење на македонски јазик

При подготовката на ЦДто беше извршена локализација на македонски јазик на програмскиот интерфејс на најновата верзија на програмскиот пакет Опен офис (OpenOffice.org), во соработка со граѓанското здружение Слободен софтвер Македонија. Локализацијата се состоеше од две фази:Превод, извршен преку Преведувачки маратон, со учество на над 50 волонтери.Темелна стручна лектура и коректура ...

Промовиран интернет-сервисот „Најди! Книга“

Во четврток, 9 март 2006 година, во просториите на НВО Инфоцентарот се одржа промоција на интернет-сервисот „Најди! Книга“ кој нуди пребарување на севкупниот текст на македонски печатени книги.Интернет-сервисот „Најди! Книга“ го промовираа креаторот на македонскиот пребарувач Најди!, Петар Кајевски, Никола Гелевски, директор на издавачката куќа „Темплум“ и Филип ...