Мени

Заврши конкурсот Криејтив комонс

Заврши конкурсот Криејтив комонс Со официјалното завршување на летото, на 23 септември, официјално го затворивме конкурсот Криејтив комонс за избор на најдобра фотографија или видео клип снимени со мобилен телефон. Сите фотографии кои беа објавени во категоријата „Криејтив комонс конкурс“, заклучно со вчерашниот ден, се поставени во посебна галерија на веб-сајтот Криејтив ...

Обука за дигитално раскажување приказни во Сараево

Обука за дигитално раскажување приказни во Сараево Од 4 до 11 септември, во Сараево се одржа обука за дигитално раскажување приказни на која присуствуваа 12 учесници од неколку балкански земји и од Италија. Настанот го организираше OneWorld SEE во соработка со Италијанската амбасада во овој град. Прочитај повеќе...

Дигитално раскажување приказни

„Дигиталното“ раскажување приказни се однесува на медиумот кој се користи за да се пренесе приказната. Дигиталните приказни едноставно се приказни кои се креирани и распространети со помош на дигиталните медиуми. Тие се вистинско, преживеано искуство на нејзиниот креатор – напишано, раскажано и илустрирано од лицето кое ја доживеало приказната. Преку дигиталното раскажување...