Мени
wsa145x160an.jpg

Започнува изборот на кандидати за Наградата на Светскиот самит 2009 за Македонија

  Започнува изборот на кандидати за Наградата на Светскиот самит 2009 за Македонија

wsa145x160anНаградата на Светскиот самит (World Summit Award – WSA) е глобална иницијатива за избор и промоција на најдобра е-содржина којашто започна да се доделува во 2003 година во рамките на Светскиот самит за информатичко општество на Обединетите Нации во Женева. Процесот се одвива преку национални избори и еден глобален избор, кои се одржуваат на секои две години и голем број национални и меѓународни конференции и работилници посветени на содржините.

Прочитај повеќе>>>

Поврзани натписи