Мени
Logo_MEK

Модел за ефикасна комуникација меѓу Комисиите за односи со заедниците и граѓаните (МЕК)

Проектот „Модел за ефикасна комуникација меѓу Комисиите за односи со заедниците и граѓаните (МЕК)“ беше финасиран од Европската унија и организациите кои го спроведуваа: Фондацијата Метаморфозис во партнерство со здружението на граѓани за поддршка на меѓуетнички дијалог и развој на заедниците „Заеднички вредности“ од Скопје. Проектот го зголеми капацитетот на Комисиите ...

Logo_MEK

Добро владеење: Модел за ефикасна комуникација меѓу Комисиите за односи со заедниците и граѓаните (МЕК)

Проектот „Модел за ефикасна комуникација меѓу Комисиите за односи со заедниците и граѓаните (МЕК)“ беше финасиран од Европската унија и организациите кои го спроведуваа: Фондацијата Метаморфозис во партнерство со здружението на граѓани за поддршка на меѓуетнички дијалог и развој на заедниците „Заеднички вредности“ од Скопје. Проектот го зголеми капацитетот на Комисиите ...

bewman-logo

Балканска мрежа за застапување при управување со е-отпад

BEWMAN (Балканска мрежа за застапување при управување со е-отпад) е партнерска акција поддржана од Службата за граѓанско општество на Генералниот директорат за проширување на ЕУ преку програмата за грантови IPA 128287. Проектот со своите активности планира да ги постигне следниве резултати: да ги зголеми соработката и размената на добрите практики за раководење со електронскиот ...

Животна средина

Проекти од оваа програма: Балканска мрежа за застапување при управување со е-отпад Зајакнување на граѓанското учество во законодавниот процес

dspace-logo

Зошто да го користите Диспејс?

(погледни ја содржината на страницата на албански јазик) Диспејс е софтвер со отворен код што овозможува отворено споделување на содржини кои потекнуваат од организации, континенти и времиња. Еве неколку факти поврзани со неговата употреба и, воедно, причини зошто би се определиле за него:Најголема заедница на корисници и програмери во светотЗаедницата формирана околу диспејс ...