Мени
Toni-Gabric-400w

Тони Габриќ

Тони Габриќ е роден во 1961 година во Задар, Хрватска. Дипломирал во 1986 година на Филозофскиот факултет во Загреб, на отсеците за филозофија и фонетика.Почнал да се занимава со новинарство во студентските денови, а најмногу пишувал за „Studentski list“.По завршувањето на студиите работел како средношколски професор, а потоа како библиотекар во градските библиотеки во Загреб. Во 1993 година...