Мени

Отворен повик за учество на вебинар – Безбедна и приватна онлајн настава

Фондацијата Метаморфозис ве поканува да бидете дел од вебинарот Безбедна и приватна онлајн настава, со почеток во 15:30 часот, на 28 јануари (четврток), 2021 година. Ги покануваме сите заинтересирани од наставниот кадар, стручните служби, училишниот менаџмент, но и родителите/старатели на ученици да се пријават за учество на ...

Јашари од Фондацијата Метаморфозис ја претставува Македонија на Форумот за мир во Базел

Започна 5-тото издание на Форумот за мир што се одржува во Базел, Швајцарија. На овој форум каде учествуваат познати политички личности, активисти на организации, академски експерти, бизнисмени од целиот свет, се дискутира за ефектите на пандемијата на коронавирусот врз нашите животи, известува Portalb.mk. „Кои се последиците од ...

ИЦЕДА Обука за медиуми, медиумски работници и независни новинари (фриленсери) за запознавање со теми поврзани со Дигиталната агенда за Западен Балкан

На 18.01.2021 (понеделник), Фондација за интернет и општество Метаморфозис организираше еднодневна обука (вебинар) за медиуми, медиумски работници и независни новинари (фриленсери) за запознавање со теми поврзани со Дигиталната агенда за Западен Балкан. Дигиталната агенда е иницијатива развиена од Европската Унија, која исто така...

Регионални дијалози за Дигиталната агенда (22.01.2021 во 10:00 часот)

Во рамки на проектот „Зголемување на граѓанското учество во дигиталната агенда – ИЦЕДА“, Фондација Метаморфозис во партнерство со Левизја МЈАФТ (Албанија), Отворени податоци Косово (Косово), НВО 35 ММ (Црна Гора) и ЦРТА – Центар за истражување, транспарентност и отчетност (Србија), организира регионален онлајн настан ...