Мени

Јавен повик за набавка на он лајн платформа за Oтворено владино партнерство

Во рамки на Проектот на УСАИД за граѓанско учество, Фондацијата за интернет и општество Метаморфозис објавува јавен повик за набавка услуга за изработка на онлајн платформа (веб портал) за Отворено Владино Партнерство (ОВП). Подетален опис на бараната услуга, условите за аплицирање како и потребната документација може да ...

Одржан првиот состанок на управниот одбор на ICEDA

Денес, 08.07.2020 година, се одржа првиот состанок на членовите на управниот одбор на ICEDA преку платформата ZOOM. Средбата беше насочена кон запознавање на членовите и назначување на заменик претседател на управниот одбор, но главно се дискутираше и оценуваше напредокот на проектот во почетната фазата. Исто така се дебатираше за ...

Спроведена онлајн обука за отворени податоци

Во рамките на Проектот на УСАИД за граѓанско учество, Фондацијата Метаморфозис во соработка со Министерството за информатичко општество и администрација, спроведе дводневна онлајн обука за отворени податоци. Обуката се одржа на 29 и 30 јуни 2020 година. На обуката учествуваа членовите на тимовите за отворање на податоците од ...

Истражување за состојбите и предизвиците со онлајн наставата во основните училишта во РСМ

Учествувајте во истражувањето за состојбите, потребите, и предизвиците поврзани со онлајн наставата во основните училишта.