Овој бенд за прв пат се претстави пред македонската јавност со својата музика која е мешавина на ориентална ромска музика и џез елементи. Како инспирација им послужи градот Велес и неговиот мистичен стар дел. Повеќе за нив може да видите тука.

За книгата „Луѓе на кои не им се отвора падобранот” Алекс Букарски ја доби наградата „Новите!” за најдобар прозен дебитантски ракопис. Букарски веќе две и пол години е еден од најинтересните и најпровокативните македонски блогери. Неговата книга може да ја симнете тука.
Книгата е објавена под лиценцата Криејтив комонс.

Сподели: