Лиценците Криејтив Комонс пред присутните беа презентирани од страна на Роберт Алаѓозовски од Контрапункт, кој го надополнија претставниците од  фондацијата Метаморфозис – Ирина Шумадиева и Филип Нешкоски. Алаѓозовски не воведе во значењето на лиценците, придобивките од нивното користење, како и во видовите лицецнци под Криејтив Комонс. Шумадиева пак, покажа конкретна употреба на лиценците искористувајќи ги делата објавени на еден македонски фото блог како пример.

{mosimage}

Турнејата за промоција на Криејтив Комонс лиценците продолжува во текок на октомври и ноември со посета на уште неколку градови од републиката.

Сподели: