Активности

mediumski-item-img-1.png

01.04.2021

Најава за настан: Онлајн панел по повод Меѓународниот ден на проверка на факти – 2. април

    Во петок, на 2. април новинарите и активистите низ целиот свет по петти пат го одбележуваат Меѓународниот ден на проверка на фактите инициран од Меѓународната мрежа за проверка на факти, чија…

mediumski-item-img-1.png

26.10.2020

Покана за Вебинар: Борба против дезинформации, во услови на пандемијата Ковид-19 (29 oкт.)

На 29 октомври од 11 часот, во рамки на Деновите на медиумска писменост, проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност – Критинк“, спроведуван од „Метаморфозис“ и „Евротинк“ со поддршка на Европската…

mediumski-item-img-1.png

26.10.2020

Покана за Вебинар: Резултати од истражувања за медиумска писменост и критичко мислење (28 окт.)

На 28 октомври од 14 часот, во рамки на Деновите на медиумска писменост, проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност – Критинк“, спроведуван од „Метаморфозис“ и „Евротинк“ со поддршка на Европската…

mediumski-item-img-1.png

20.10.2020

Денови на медиумската писменост 2020

Од 26 октомври до 2 ноември 2020 година, ќе се одржи второто издание на Деновите на медиумската писменост организирани од Мрежата за медиумската писменост. Во текот на ДМП 2020, сите заинтересирани граѓани ќе…

mediumski-item-img-1.png

25.09.2020

Покана за онлајн настани за постигнувањата на локалните грантови од КриТинк

Во периодот меѓу 28 септември и 1 октомври ќе се одржи серија јавни онлајн настани за претставување на локалните проекти финансиски поддржани од Европската Унија преку Вториот циклус на шемата за мали грантови…

mediumski-item-img-1.png

14.12.2019

Одржана тридневна обука со претставници на граѓански организации и медиуми

Во периодот од 11 до 13 декември 2019 година, во Хотел Парк и Спа, Скопје беше одржана тридневна обука за грантистите во рамки на проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност…

mediumski-item-img-1.png

28.10.2019

Денови на медиумска писменост: Борба против говор на омраза – покана за вебинар

Проектот Критинк ве поканува на вебинарот „Борба против говор на омраза на социјалните мрежи“ кој ќе се одржи на 29 октомври (вторник) од 11 часот како дел од Деновите на медиумска писменост. Учесниците…

mediumski-item-img-1.png

28.10.2019

Покана: Отворена обука со претставници на граѓанскиот сектор, дел од Деновите на медиумска писменост

Проектот „Критинк“ Ве поканува на отворената обука со претставници на граѓанскиот сектор која ќе се одржи на 30 октомври (среда) од 11 до 16 часот во Граѓанскиот ресурсен центар во Скопје, како дел…

mediumski-item-img-1.png

22.10.2019

Денови на медиумска писменост: Безбедност на интернет – покана за вебинар

Проектот Критинк ве поканува на вебинарот „Безбедност на интернет“, кој ќе се одржи на 24 октомври од 11 часот како дел од Деновите на медиумска писменост. Учесниците ќе може да стекнат знаења за…

mediumski-item-img-1.png

22.10.2019

„Метаморфозис“ и „ЕВРОТИНК“ издадоа практичен прирачник за медиумска писменост и критичко мислење

Фондацијата за интернет и општество „Метаморфозис“ и „ЕВРОТИНК“ – Центар за европски стратегии го објавија прирачникот за неформално образование со наслов „Со критичко мислење до разобличување на дезинформации“. Тој претставува алатка за неформално…

mediumski-item-img-1.png

31.05.2019

Покана за учество на информативни сесии за конкурсот од Програмата за мали грантови на КриТинк

Фондацијата за интернет и општество „Метаморфозис“ и „Евротинк – Центар за европски стратегии“ се обраќаат до заинтересираните локални граѓански организации и медиуми со покана за учество на информативни сесии во врска со Програмата…

mediumski-item-img-1.png

31.05.2019

Барање за апликации – Грантови за граѓански организации во рамки на проектот КриТинк

Проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност – КриТинк“ објавува: Повик за поддршка на локални граѓански организации Рок за поднесување: 15 јули 2019 г.   Проектот „Со критичко мислење до граѓани…

Прикажи повеќе