Активности

mediumski-item-img-1.png

28.02.2022

Настан на Метаморфозис: Дезинформациите против вакцините за ковид-19 и како да се справуваме со нив

Фондацијата Метаморфозис одржа онлајн настан, каде беа претставени активностите и постигнувањата на проектот со наслов „Рапиден одговор на вакциналните дезинформации“, кој Метаморфозис од Скопје го спроведуваше преку своите дигитални изданија Вистиномер, Мета и

mediumski-item-img-1.png

23.02.2022

Покана за учество на настан со наслов „Дезинформациите против вакцините за ковид 19 и како да се справуваме со нив“

На 28 февруари 2022 година, понеделник, со почеток во 15 часот, ќе се одржи настанот „Дезинформациите против вакцините за ковид 19 и како да се справуваме со нив“. Онлајн настанот е во организација

mediumski-item-img-1.png

23.12.2021

Вебинар: „Говорот на омраза во јавниот дискурс, медиумите и социјалните мрежи: дефиниции, правни акти, состојби низ призмата на пандемијата од Ковид-19“

На 22 декември Фондацијата Метаморфозис во рамките на проектот „Брз одговор на дезинформации за вакцините“ одржа вебинар за своите соработници-новинари и за партнерите и соработниците од медиумскиот и цивилниот сектор. Темата на вебинарот

mediumski-item-img-1.png

16.12.2021

Вебинар: Теории на заговори за Ковид 19 и ставовите на граѓаните

На 15 декември Фондацијата Метаморфозис во рамките на проектот „Брз одговор на дезинформации за вакцините“ одржа вебинар за своите соработници-новинари и за партнерите и соработниците од медиумскиот и цивилниот сектор. Темата на вебинарот

mediumski-item-img-1.png

21.10.2021

Фондацијата Метаморфозис промовира нови комуникациски групи за правилно и брзо информирање

Фондацијата „Метаморфозис“ преку онлајн-настан ги презентираше новосоздадените комуникациски групи на платформите за комуникација WhatsApp и Viber, наменети за новинарите и за пошироката јавност.Како што истакна Горан Ризаов, модераторот на настанот, преку групите на

mediumski-item-img-1.png

21.10.2021

Две платформи за информирање на новинарите и јавноста за дезинформациите ќе се промовираат денес

Фондацијата „Метаморфозис“ во рамките на своите проектни активности за ефикасно, точно брзо информирање на медиумите, а преку нив и на граѓаните/јавноста, денес ќе ги стартува своите две платформи за информирање на граѓаните, а

mediumski-item-img-1.png

07.10.2021

Започнува брзата комуникација на новинарите со институциите

Ставени се во функционална употреба брзите канали за комуникација на новинарите/медиумите со институциите надлежни за одредени области кои се од интерес на граѓаните. Преку платформата WhatsApp новинарите ќе можат директно да поставуваат прашања;

Прикажи повеќе