Активности

mediumski-item-img-1.png

03.04.2024

Меѓународниот ден за проверка на факти одбележан со регионална конференција – Бранејќи ја демократијата на Балканот: Заштита на интегритетот на информациите во дигиталната ера

  По повод 2 Април, Меѓународен ден на проверка на факти, Фондацијата Метаморфозис и Балканската мрежа за борба против дезинформациите организираа Регионална конференција на тема: „Бранејќи ја демократијата на Балканот: Заштита на интегритетот

mediumski-item-img-1.png

30.10.2023

Заврши Школата на политики 2023, Фондација Метаморфозис со предавања за дезинформациите и говорот на омраза

Со одржување на петтиот модул насловен „Градење општествена отпорност кон штетните влијанија на дезинформациите“ викендов во Охрид беше заокружена Школата за политики за 2023 година при Претседателскиот центар за политичко образование. Фондацијата Метаморфозис

mediumski-item-img-1.png

24.10.2023

Дезинформациите се горлив проблем не само за Северна Македонија, туку и за останатите земји од Западен Балкан

Дезинформациите се горлив проблем не само за Северна Македонија, туку и за останатите земји од Западен Балкан. Ова беше еден од заклучоците на денешната панел-дискусија „Градење општествена одговорност кон штетните влијанија на дезинформациите“,

mediumski-item-img-1.png

20.10.2023

„Градење општествена отпорност кон штетните влијанија на дезинформациите“ – дискусија во рамки на Деновите на медиумска писменост

Панел-дискусија насловена „Градење општествена отпорност кон штетните влијанија на дезинформациите“ организира Фондацијата Метаморфозис во рамки на конференцијата „Медиумска писменост во дигиталните простори“ што на 24 октомври ќе се одржи во Рагуза 360 во

mediumski-item-img-1.png

21.06.2023

Борбата против дезинформации бара партнерство меѓу институциите и граѓанското општество

Електронските дезинформации се шират и никој не е имун на нив. Тие се закана за општествата. Борбата против дезинформациите бара партнерство меѓу институциите и граѓанското општество. Oва беше истакнато на отварањето на конференцијата

mediumski-item-img-1.png

06.04.2023

Одржана првата регионална конференција за ширење на дезинформации во Западен Балкан

За прв пат во Албанија се одржа регионална конференција на мрежата за дезинформации во регионот на Западен Балкан, во организација на Фактоје, единствениот медиумски центар за проверка на факти во земјата. 6 партнерски

mediumski-item-img-1.png

02.03.2023

Повик за доставување понуди за набавка на услуги за среднорочна евалуација на проектот „Центар против дезинформации на Западен Балкан: разоткривање на опасните влијанија преку набљудувачко новинарство“

За потребите на проектот „Центар против дезинформации на Западен Балкан: разоткривање на опасните влијанија преку набљудувачко новинарство“ финансиран од страна на Кралство Холандија, Фондација Метаморфозис отвора Повик за доставување на понуди за набавка

mediumski-item-img-1.png

11.11.2022

Претставници на Метаморфозис на меѓународната конференција „Војната во Украина: Новите фронтови“ во Софија

На 10 ноември, во Софија, во организација на Асоцијацијата на европските новинари – Бугарија и Фондацијата Фридрих Науман се одржа меѓународната конференција „Војната во Украина: Новите фронтови“. Голем број новинари, фоторепортери и сниматели,

mediumski-item-img-1.png

28.10.2022

Онлајн панел дискусија: Различностите и дезинформациите во Западен Балкан

Фондацијата за интернет и општество „Метаморфозис“ ја организира панел дискусијата „Различностите и дезинформациите во Западен Балкан“, која ќе се одржи на 31 октoмври 2022 година во Скопје, со почеток во 14:00 часот, на

mediumski-item-img-1.png

27.10.2022

Одржана средба на мрежата на Центарот против дезинформации на Западен Балкан

Во периодот од 17-21 октомври во Охрид, Фондацијата за интернет и општество Метаморфозис организираше средба за вмрежување со обука за регионалните членови на мрежата кои го спроведуваат тековниот регионален проект „Центар против дезинформации

mediumski-item-img-1.png

12.08.2022

Отворен повик за доставување понуди за хотелски услуги  

За потребите на проектот „Центар против дезинформации на Западен Балкан: разоткривање на опасните влијанија преку набљудувачко новинарство“, поддржан од Министерството за Надворешни Работи на Кралството Холандија, број на договор: 4000005359, Фондацијата Метаморфозис објавува

mediumski-item-img-1.png

01.06.2022

Отворен повик за доставување понуди за изработка на база на податоци

За потребите на проектот „Центар против дезинформации на Западен Балкан: разоткривање на опасните влијанија преку набљудувачко новинарство“, поддржан од Министерството за Надворешни Работи на Кралството Холандија, број на договор: 4000005359, Фондација Метаморфозис објавува

Прикажи повеќе