Активности

mediumski-item-img-1.png

07.07.2021

Визуелизација: вебинари Отворени образовни ресурси за учебната 2020/2021 година

Почитувани, во текот на претходната учебна 2020/2021 одржавме серија онлајн обуки – вебинари, сите на теми кои веруваме им беа потребни на наставниот кадар, родителите/старателите на деца кои следеа настава на далечина, стручните…

mediumski-item-img-1.png

19.03.2021

Дигитални вештини за успешна онлајн настава – вебинар

Фондацијата Метаморфозис ве поканува да бидете дел од вебинарот Дигитални вештини за успешна онлајн настава, со почеток во 15:30 часот, на 25 март (четврток), 2021 година. Ги покануваме сите заинтересирани од наставниот кадар,…

mediumski-item-img-1.png

16.02.2021

Создавање и споделување отворени образовни ресурси – вебинар

Фондацијата Метаморфозис ве поканува да бидете дел од вебинарот Создавање и споделување отворени образовни ресурси, со почеток во 15:30 часот, на 23 февруари (вторник), 2021 година. Ги покануваме сите заинтересирани од наставниот кадар,…

mediumski-item-img-1.png

08.02.2021

Приватноста во онлајн наставата – вебинар

Фондацијата Метаморфозис ве поканува да бидете дел од вебинарот Приватноста во онлајн наставата, со почеток во 15:30 часот, на 09 февруари (вторник), 2021 година. Ги покануваме сите заинтересирани од наставниот кадар, стручните служби,…

mediumski-item-img-1.png

30.11.2020

Отворени образовни ресурси – анализа на можностите и препораки за вклучување на ООР во образовниот процес

Во рамки на проектот Отворени образовни ресурси се изготви анализа за можностите за вклучување на отворените образовни ресурси во образовниот процес.

mediumski-item-img-1.png

20.11.2020

Победници на конкурсот „НајООР наставник/наставничка од основното образование за 2020 година!

Со особена чест и задоволство ве известуваме дека победници на овогодинешниот конкурс „НајООР наставник/наставничка од основното образование за 2020 година“ се Кети Наумоска (ОУ„Кузман Јосифоски-Питу“, Кичево), Југослав Спасиќ (ООУ „Крсте Мисирков“ Куманово) и…

mediumski-item-img-1.png

18.09.2020

Метаморфозис – организатор на сесијата „Предизвици во отвореното и онлајн образованието во Република Северна Македонија“ во рамки на конференцијата PUBMET2020

Во периодот 16-18 септември 2020 година се одржа седмата по ред PUBMET конференција на која се презентираа иновативни пристапи, добри практики и идни предизвици во комуникацијата и издаваштвото во отворената наука. На 18.09.2020…

mediumski-item-img-1.png

15.09.2020

Состојбите и предизвиците за спроведување онлајн настава во основните училишта – извештај од истражување

Фондацијата Метаморфозис, во рамки на проектот Отворени Образовни Ресурси, поддржан од Фондацијата Отворено општество-Македонија (ФООМ), спроведе истражување за состојбата со онлајн наставата, фокусирано на основните училишта во нашата земја. Целта на ова истражување…

mediumski-item-img-1.png

20.08.2020

Повик за учество во фокус-групи: Состојбите и предизвиците со онлајн наставата во основните училишта

Повикот е наменет за родители/старатели, наставници/наставнички, и менаџмент од основните училишта во РСМ. Предност ќе имаат апликации од наведените категории учесници, кои живеат/работат во рурална средина, и наставен кадар кој наставата ја спроведува…

mediumski-item-img-1.png

08.08.2020

Конкурс за НајООР наставник/наставничка од основното образование за 2020 година

Фондацијата Метаморфозис распишува КОНКУРС за „НајООР наставник/наставничка од основното образование за 2020“

mediumski-item-img-1.png

26.06.2020

Истражување за состојбите и предизвиците со онлајн наставата во основните училишта во РСМ

Учествувајте во истражувањето за состојбите, потребите, и предизвиците поврзани со онлајн наставата во основните училишта.

mediumski-item-img-1.png

23.03.2020

Квалитетно онлајн образование со користење на Отворени образовни ресурси

Тимот на Отворени Образовни Ресурси во рамки на Фондацијата Метаморфозис од Скопје ги повикува сите наставнички, наставници, целиот наставен кадар, и стручните служби во училиштата на заедничка солидарност и акција. Квалитетното образование за…

Прикажи повеќе