Настанот со наслов „Слободната култура меѓу заедничките содржини и пазарите: Приближување на хибридната економија?”, ќе биде уникатна можност за научниците чијашто работа придонесува за промоцијата, проучувањето или критикувањето на слободната култура, да се вклучат во мултидисциплинарна група составена од академски колеги и експерти, да ги идентификуваат најважните истражувачки можности и предизвици, и да се обидат да ја „скицираат“ иднината на слободната култура.

Работните групи на КОМУНИЈА ќе се сретнат во Берлин на денот пред Конференцијата.
Тимот на Метаморфозис учествува и на двата настани во Берлин (средбата на работните групи на Комунија и Конференцијата за истражување на слободната култура).

За време на состанокот на работните групи ќе се финализираат препораките до носителите на одлуки, првично во посебните работни групи, а потоа и заеднички.

Линкови:
Блогирање во живо
Твитер

 

Третата Конференција за истражување на слободната култура во организација на Слободниот универзитет во Берлин и Институтот Макс Планк за проучување на општества ќе се одржи на 8 и 9 октомври, 2010г. во Слободниот универзитет во Берлин, во соработка со КОМУНИЈА, финансиски поддржана и од Фондацијата Хајнрих Бел.

Настанот со наслов „Слободна култура меѓу заедничките содржини и пазарите: Приближување на хибридната економија?”, ќе биде уникатна можност за научниците чијашто работа придонесува за промоцијата, проучувањето или критикувањето на слободната култура, да се вклучат во мултидисциплинарна група од академски колеги и експерти, да ги идентификуваат најважните истражувачки можности и предизвици, и да се обидат да ја планираат иднината на слободната култура.


Работните групи на КОМУНИЈА ќе се сретнат во Берлин на денот пред Конференцијата.

Тимот на Метаморфозис учествува и на двата настани во Берлин (средбата на работните групи на Комунија и Конференцијата за истражување на слободната култура).

За време на состанокот на работните групи ќе се финализираат препораките до носителите на одлуки, првично во посебните работни групи, а потоа и заеднички.

Линкови:

Блогирање во живо http://blogs.fu-berlin.de/fcrc/  

Твитер  http://search.twitter.com/search?q=%23FCRC

Сподели: