Денес, Мила Јосифовска Даниловска, менаџер на програми во Фондација Метаморфозис, имаше свое гостување во емисијата „Македонија наутро“ од утринската програма на Македонската радио телевизија на тема влијанието на вештачка интелигенција врз човековите права.

За време на гостувањето гледачите имаа прилика да дознаат за наодите од најновото истражување на Фондација Метаморфозис кое го анализа ефектот на новите технологии, со особен фокус на вештачката интелигенција, врз човековите права на интернет, како и за минимум етичките стандарди за заштита на човековите права при автоматско донесување одлуки кои ги предлага истражување.

Гостувањето во целост може да го погледнете тука:

Сподели: