Кражбата на идентетит е еден од најчестите видови злоупотреби на лични податоци на интернет и може да се јави во повеќе облици.

Инфографикот подолу нуди објаснување за тоа кои техники се користат за да се украде нечиј идентитет.

 

Сподели: