Фондацијата Метаморфозис и оваа година се вклучи во организирањето на Европската недела на кодирање во Македонија, односно преку проектот „Meet and Code 2018“ беа поддржани непрофитни организации кои организира настани каде што децата имаа можност на креативен начин да научат и да ги унапредат нивните компјутерски вештини.

20181017_171121 44786436_2015631051790304_8043511788697812992_o DSC_2544 photo18

Целата галерија со слики од овие настани можете да ја видите тука.

Проектот „Meet and Code“ се организира од страна на Haus des Stiftens gGmbH со ИТ порталот Stifter-helfen и соодветните партнери во земјите членови на мрежата TechSoup Europe. „Meet and Code“ е овозможен од SAP.

Сподели: