19-то издание на меѓународната конференција „е-Општество.мк“ на тема „Вештачка интелигенција и човекови права: Потрага по вистинскиот баланс помеѓу иновација и одговорност” која Фондација Метаморфозис ја организира на 19-ти декември 2023 во Хотел Мериот Скопје (сала Ballroom I) е медиумски покриено од Новинска агенција Мета.мк, Порталб и Вистиномер.

Покануваме новинари и сниматели од национални и меѓународни медиуми да го проследат настанот.

Повеќе информации за конференцијата има на следниот линк: https://tinyurl.com/bde9d2dy

Сите заинтересирани да учествуваат треба да се регистрираат на следниот линк не подоцна од 14-ти декември: https://tinyurl.com/3vnp6nnk.

Сподели: