Оваа година генералната тема на конференцијата ќе биде:

Активно граѓанско учество преку новите медиуми

e-society.mkНа конференцијата се очекува да земат учество граѓански активисти, експерти за медиуми и информатичко општество, претставници на локалната и централната власт и дипломатскиот кор од Македонија и регионот на Западен Балкан, како и од ЕУ, првенствено од Франција благодарение на проектите за децентрализирана соработка помеѓу регионите Долна Нормандија и Македонија и Оверњ и Босна и Херцеговина.

Наскоро ќе биде овозможена регистрација на учесниците преку интернет преку официјалниот веб-сајт e-Society.mk. Во меѓувреме, за прашања околу конференцијата може да пишете на info@metamorphosis.org.mk.

Сподели: