obukaНа крајот од обуката, финалниот производ на учесниците беше уредена статија за Охридско Езеро според стандардите на сајтот Wiki.mk. Исто така, учесниците на обуката добија Прирачник за Вики кој ќе им служи во понатамошното уредување на вики-статии.

Во текот на оваа недела најавени се уште 2 обуки, првата на 28 септември, среда, и втората на 30 септември , петок, а веднаш по овие две, на 1 октомври, ќе се одржи и администраторска обука каде учесниците ќе дознаат нешто повеќе околу понапредните можности за администрација на вики-сајтовите.


logo_quadri_web

Овие обуки се дел од ИКТ компонентата на проектот за децентрализирана соработка помеѓу Долна Нормандија и Македонија на Фондацијата Метаморфозис.

Сподели: