Преведувачкиот маратон е организиран од граѓанската асоцијација Слободен софтвер Македонија и Фондацијата Метаморфозис. Маратонот се одвива во просториите на Фондацијата Метаморфозис на 16 компјутери. Сите заинтересеирани кои сакаат да го дадат својот придонес во локализацијата можат да дојдат во просториите на Фондацијата Метаморфозис и да преведат дел од софтверскиот пакет.

Тековна состојба

Сподели: