Работилницата ќе трае три дена, а ќе вклучува дискусии за идентификување на проблемите со е-отпад, преглед на ситуацијата во овие 4 земји, анализа и споделување на искуства од процесот на создавање на законот за е-отпад во Македонија, а потоа групна активност за време на која учесниците ќе идентификуваат решенија и ќе изработат планови за застапување. Последниот ден од работилницата ќе вклучува обука за користење на граѓанските медиуми/блогирање, вкрстено објавуање, гео-тагирање и промоција преку социјалните медиуми како што се Фејсбук, Твитер, Фликр и Јутјуб.

Работилницата се одржува со поддршка од ТАКСО.

Сподели: