Состаноци со општините за подобрување на отвореноста во нивното работење

Фондацијата за интернет и општество Метаморфозис, во рамки на Проектот на УСАИД за граѓанско учество, во изминатиот период спроведе мерење на отвореноста на 17 единици на локалната самоуправа во Република Северна Македонија. Во текот на месец декември Фондацијата Метаморфозис и локални партнерски организации организираат состаноци со општините кои беа вклучени во мерењето на Отворениот индекс … Продолжи со читање Состаноци со општините за подобрување на отвореноста во нивното работење