Од 9 до 14 септември во Хамамет, Тунис, претставници на фондацијата Метаморфозис спроведоа обука за користење нови медиуми и технологии, наменета за млади активисти од Тунис. Активноста е дел од проектот „Vox in Box“ финансиран од ЕУ, спроведуван од здружението Lam Echaml, во соработка со партнерите Метаморфозис и ALDA.

10645150_10204171123790634_6302417365053469226_n

Обуката беше организирана со цел да се подигне јавната свест за важноста на претстојните парламентарни избори во Тунис. Учествуваа повеќе од 120 млади активисти на Lam Echaml, од шест региони на земјата.

HPIM01911

Целта на проектот „Vox in Box“ е да придонесе за демократскиот систем во Тунис преку промоцијата на активно граѓанство и култура на политичко учество. Конкретно, има за цел да ги обучи, да им ја подигне свеста и да ги вклучи младите луѓе и жени во изборниот процес и политичката дебата.

Сподели: