Мени
dueck-farivar-larsen

Германија: Конференција re:publica 2012

Конференцијата 2012 re: publica ќе се одржи шести пат по ред во Берлин, од 2 до 4 мај, 2012.

dueck-farivar-larsenОна што започна како годишен собир на блогерите, активистите на интернет и истражувачите, стана најголемата и најпозната конференција на Германија за иднината на нашето општество и сите дигитални нешта.

За разлика од другите конференции кои се фокусираат на маркетинг и на вообичаените презентации, re: publica има за цел да ги собере заедниците, водечките мислители на нашето време со активистите и ангажираните организации за да се споделат искуства. Конференцијата re: publica привлекува повеќе од 3.000 учесници, но има сочувано отворена и позната атмосфера. re:publica е квалитетна конференција со одлики на фестивал.

IMG-20120502-01530Член на тимот на Метаморфозис ќе учествува на конференцијата re:publica како дел од Блогерската турнеја 2012, иницијатива за јавна дипломатија, по покана од Министерството за надворешни работи на Република Германија.

Веб-локација на конференцијата

Поврзани натписи